Antena 3 Coronavirus Vaccinarea obligatorie este legală! Decizia, pronunţată joi de CEDO

Vaccinarea obligatorie este legală! Decizia, pronunţată joi de CEDO

de Georgiana Adam    |    08 Apr 2021   •   16:36
Vaccinarea obligatorie este legală! Decizia, pronunţată joi de CEDO
Sursa foto: hepta

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg s-a pronunţat, joi, în speţa vaccinării obligatorii.

Astfel, vaccinarea obligatorie instituită de autorităţile unei ţări este legală, a hotărât CEDO. Speţa s-a constituit în urma unei plângeri formulate de familii din Cehia, care nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie a copiilor.

Judecătorii de la Strasbourg au stabilit că vaccinurile obligatorii administrate de autoritățile de sănătate din Cehia sunt în concordanţă cu "interesul superior" al copiilor.

"Obiectivul trebuie să fie ca fiecare copil să fie protejat împotriva bolilor grave, prin vaccinare sau prin dobândirea imunității de turmă", potrivit cărora măsura vaccinării obligatorii ar putea fi considerată drept "necesară într-o societate democratică".

Legea din Cehia stipulează că vaccinarea copiilor este obligatorie în cazul a 9 boli infecțioase printre care rujeola, hepatita B și difteria.

Deși hotărârea CEDO nu este direct legată de vaccinarea împotriva coronavirusului, experții estimează că ar putea avea implicații în ceea ce privește campaniile de vaccinare anti-COVID, în contextul în care există semnificativ de mulţi oameni care refuză să se vaccineze.

Potrivit lui Nicolas Hervieu, jurist specializat în deciziile CEDO, decizia de joi "consolidează posibilitatea vaccinării obligatorii sub condițiile actualei pandemii de COVID-19".

×
Subiecte în articol: CEDO vaccinarea obligatorie

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close