Antena 3 CNN Coronavirus Începe vaccinarea în penitenciare. Valeriu Gheorghiță: "Se va distribui serul de la Johnson & Johnson"

Începe vaccinarea în penitenciare. Valeriu Gheorghiță: "Se va distribui serul de la Johnson & Johnson"

Valeriu Gheorghiță a anunțat că urmează să înceapă vaccinarea în rândul persoanelor private de libertate. Pentru imunizarea deținuților din penitenciare va fi folosit serul de la Johnson & Johnson.

Începe vaccinarea în penitenciare. Valeriu Gheorghiță: "Se va distribui serul de la Johnson & Johnson"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    13 Apr 2021   •   15:27

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că deținuții vor fi imunizați în dispensarele penitenciarelor și vor fi folosite cadre medicale din sistem.

"La nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu doritorii pentru vaccinare. Această activitate se va desfășura în cabinetele proprii medicale din penitenciare cu resursa umană proprie, la care pot participa și alte categorii de persoane unde nu există suficiente resurse umane disponibile. Dozele vor fi preluate dintr-un centru fix după modelul vaccinării din centrele sociale și rezidențiale.

Se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului în cabinetele medicale. Persoanele vor fi introduse în registrul vaccinărilor, iar adeverința se păstrează la fișa medicală a fiecărei persoane", a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, în timpul conferinței de presă de marți.

Gheorghiță a anunțat că în penitenciare va fi folosit serul anti-COVID de la Johnson & Johnson, dar se vor putea folosi și alte tipuri de vaccinuri, atâta timp cât vor fi respectate condițiile acestora de păstrare.

"Se va distribui vaccin de la Johnson and Johnson pentru a facilita vaccinarea pentru că este vorba de o singură doză, însă se pot folosi și alte tipuri de vaccinuri în măsura în care se respectă lanțurile de frig și celelalte condiții necesare", a explicat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.
 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close