Antena 3 Coronavirus Vaccinul anti-COVID de la Moderna, eficient împotriva tuturor variantelor de coronavirus, inclusiv Delta, anunță compania

Vaccinul anti-COVID de la Moderna, eficient împotriva tuturor variantelor de coronavirus, inclusiv Delta, anunță compania

de Mia Lungu    |    30 Iun 2021   •   13:48
Vaccinul anti-COVID de la Moderna, eficient împotriva tuturor variantelor de coronavirus, inclusiv Delta, anunță compania

Reprezentanții companiei Moderna au anunțat că vaccinul protejează populația și împotriva variantei Delta, anunțată a fi mult mai contagioasă decât variantele din debutul pandemiei. Mai mult, cercetările arată că răspunsul imun este mai puternic în fața tulpinii Delta decât în fața celei Beta, descoperită în Africa de Sud.

“Ne menținem angajamentul de a studia noile variante, de a genera date și de a le împărtăși pe măsură ce acestea devin disponibile. Aceste noi date sunt încurajatoare și ne întăresc convingerea că vaccinul Moderna COVID-19 oferă protecție împotriva variantelor nou detectate”, a declarat Stéphane Bancel, director executiv al Moderna, potrivit Bloomberg.com.

“Aceste constatări evidențiază importanța continuării vaccinării populațiilor”, a mai adăugat acesta.

Moderna precizează că vaccinul oferă protecție și împotriva celorlalte tulpini descoperite, nu numai împotriva variantei Delta. Cercetătorii Moderna au prelevat probe de sânge de la opt persoane și au verificat dacă anticorpii oferă imunitate împotriva versiunilor proteinei Spike din diferite variante ale coronavirusului, inclusiv Delta, care a apărut în India.

De altfel, cercetările arată că răspunsul imun este mai puternic în fața tulpinii Delta decât în fața celei Beta, descoperită în Africa de Sud. Astfel, compania americană subliniază că vaccinul ”a produs titruri neutralizante împotriva tuturor variantelor testate”.

Comparativ cu cantitatea de anticorpi produși împotriva versiunii principale a virusului, nivelurile de anticorpi neutralizanți împotriva variantei Delta au fost reduse de două ori, dar sunt considerate a fi suficient de ridicate pentru a preveni boala. Totuși, vaccinul Moderna produce de patru ori mai puțini anticorpi împotriva tulpinii ETA, descoperită pentru prima dată în Nigeria, și de opt ori față de o nouă variantă identificată în Angola.

 

×
Subiecte în articol: vaccinul Moderna protejează delta coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close