Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Valeriu Gheorghiţă spune dacă mai este necesară a treia doză de vaccin anti-COVID

Dr. Valeriu Gheorghiţă spune dacă mai este necesară a treia doză de vaccin anti-COVID

Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a spus marţi că în prezent nu există suficiente date despre necesitatea imunizării cu o a treia doză de ser anti-COVID.

Dr. Valeriu Gheorghiţă spune dacă mai este necesară a treia doză de vaccin anti-COVID
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    27 Apr 2021   •   15:57

Primii români vaccinați împotriva coronavirusului trec curând peste cele şase luni, cât se spune că protejează vaccinurile anti-COVID. 

Valeriu Gheorghiţă: E o analiză care se efectuează în acest moment

În acest sens, medicul a fost întrebat dacă trebuie să ne revaccinăm şi a precizat că nu există o decizie stabilită de experți în ce privește necesitatea celei de-a treia doze.

"Este o analiză care se efectuează în acest moment. 

Este important să avem datele de siguranță, datele de imunogenitate și de tolerabilitate pentru cea de-a treia doză, iar această variantă este luată în calcul în condițiile în care vom vorbi de o creștere a prevalenței cazurilor COVID-19 ca urmare a infecției cu alte variante virale, insuficient acoperite de vaccinurile actuale", a spus medicul Gheorghiţă.

Datele de eficiență ale vaccinurilor arată o protecție de cel puțin șase luni

Potrivit specialiştilor, datele de eficiență ale vaccinurilor arată o persistență a protecției de cel puțin șase luni: "foarte probabil că vom vorbi de o durată mult mai mare de timp, dar avem nevoie să primim mai multe informații pe măsură ce timpul se scurge de la vaccinare, însă nu este o decizie fermă. 

Sunt analize, avem nevoie de date științifice care să susțină orice altă recomandare de aici înainte", a precizat dr. Valeriu Gheorghiță.
 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă vaccin
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close