Antena 3 Coronavirus Valeriu Gheorghiţă: "Avem nevoie de o soluţie de salvare. Suntem ca într-o barcă care se scufundă"

Valeriu Gheorghiţă: "Avem nevoie de o soluţie de salvare. Suntem ca într-o barcă care se scufundă"

de Mia Lungu    |    21 Sep 2021   •   14:22
Valeriu Gheorghiţă: "Avem nevoie de o soluţie de salvare. Suntem ca într-o barcă care se scufundă"
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a atras atenția, marţi, că este nevoie de o "soluţie de salvare" și că românii trebuie să înţeleagă că nu mai e "timp de ezitat" în privinţa vaccinării

"În momentul de faţă avem nevoie de o soluţie de salvare. Suntem ca într-o barcă care se scufundă. Ori, în acest context trebuie să punem bazele unei strategii de educaţie, să învăţăm populaţia să citească ştirile şi informaţia.", a spus Gheorghiţă, la Clubul Oamenilor de Ştiinţă, cu prilejul lansării raportului de cercetare "Stop Coronavirus Disinformation".

"Întrebarea care îmi vine în minte este 'Cine să-i înveţe?' pentru că dacă nu au încredere în învăţători, degeaba îi învaţă, pentru că nu îi vor urma mai departe.

În situaţia asta cred că şi crearea unui cadru prin care oamenii trebuie să înţeleagă că nu mai avem timp de ezitat şi că este cazul să respectăm atât măsurile de prevenţie, cât şi să încercăm să ne adresăm către vaccinare, beneficiind în felul acesta de protecţia oferită de vaccinuri.", a mai precizat medicul Gheorghiță.

Măsurile propuse de Valeriu Gheorghiță pentru combaterea valului patru de infecții cu COVID-19

"Ne uităm la exemplul altor ţări. Au impus unii obligativitatea vaccinării. Alţii au impus o serie de restricţii, alţii au impus folosirea certificatului verde digital. Sunt convins că măsuri precum implementarea certificatului verde digital vor fi cele care vor da rezultate pe termen scurt. (...)

Da, este o măsură care dă rezultate şi astfel de soluţii trebuie găsite pe termen scurt, dar, repet, aceste soluţii trebuie să fie fundamentate ştiinţific, trebuie să fie logice, trebuie să fie explicate foarte bine oamenilor încât să înţelegem că, de fapt, nu vorbim de discriminare. Nu suntem deloc discriminaţi, sunt măsuri care ne protejează sănătatea comunităţii din care facem parte", a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close