Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre informaţiile publicate de Voiculescu: "Am făcut o informare la solicitarea premierului. Datele trebuie validate, pot fi erori"

Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre informaţiile publicate de Voiculescu: "Am făcut o informare la solicitarea premierului. Datele trebuie validate, pot fi erori"

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a adus, luni, clarificări în cazul conflictului generat de informaţiile publicate de Ministerul Sănătăţii referitoare la date privind pandemia, defalcate pe județe, și pe centre de vaccinare. El afirmă că toate aceste date trebuie să fie validate pentru că pot interveni erori.

Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre informaţiile publicate de Voiculescu: "Am făcut o informare la solicitarea premierului. Datele trebuie validate, pot fi erori"
Sursa foto: Hepta
09 Mar 2021   •   16:31

Întrebat dacă i-a facut premierului o plângere cu privire la publicarea de către Ministerul Sanatatii a datelor privind pandemia, defalcate pe județe, și pe centre de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă a precizat că nu a făcut plângere ci o informare.

"Eu nu am facut plângere, am facut o informare premierului, la solicitarea dumnealui, legataă de datele privitoare la activitatea de vaccinare, respectiv modalitatea prin care aceste date sunt puse în mediul online şi ce informatii sunt prezentate.(...)Toate aceste informaţii, în opinia noastră şi a specialiştilor, necesită a fi validate inainte de a fi puse în mediul online, pentru ca pot să fie erori de selectare în centrele de vaccinare. Aceste erori se corectează cu o întârziere de cel puţin 24 de ore şi pot să genereze o serie de interpretari eronate pe baza unor date care sunt nevalidate", a explicat, luni, medicul Valeriu Gheorghiţa în cadrul unei conferinţe de presă.

Florin Cîțu lămureşte situația ”ipoteticului control care s-ar putea face la Ministerul Sănătății”

”Ipoteticul control care s-ar putea face la Ministerul Sănătății a suscitat multe discuții tendențioase în spațiul public. Așa că fac următoarele precizări:

1. Susțin transparentizarea informațiilor de către toate autoritățile statului. Oamenii trebuie să știe date despre cheltuirea banilor publici, despre pandemie, vaccinare și despre orice altă informație de interes public.

2. Este normal să fac verificări în legatură cu sesizările pe care le primesc, indiferent de unde sunt. Informația cum că nu aș fi de acord cu publicarea numărului testelor din fiecare județ este incorectă.

3. Reiterez: sunt de acord cu transparentizarea informațiilor de interes public, cu mențiunea că aceste date trebuie furnizate corect, legal și cu avizele necesare.

4. Datele pentru care am primit sesizări sunt legate de vaccinare, iar poza de mai jos cred că este relevantă. Vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme.

În cazul în care voi hotărî demararea unui control, cum voi avea un răspuns îl voi face public!”, scrie Florin Cîțu pe Facebook.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close