Antena 3 Coronavirus Valeriu Gheorghiță: Vom putea face rapelul în alt centru decât prima doză. Care sunt condițiile

Valeriu Gheorghiță: Vom putea face rapelul în alt centru decât prima doză. Care sunt condițiile

de Andreea Cigolea    |    23 Apr 2021   •   13:28
Valeriu Gheorghiță: Vom putea face rapelul în alt centru decât prima doză. Care sunt condițiile

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, vine cu vești bune. Mai exact, vom putea face cea de-a doua doză de vaccin într-un centru diferit față de cel în care s-a făcut prima doză, dacă persoana în cauză găsește un loc liber.

Condiţia ar fi ca în momentul de față să se anunţe centrul în care pacientul vrea să facă rapelul cu 72 de ore înainte.

Această facilitate va fi disponibilă în zilele următoare și pe platformă.

"Am luat în calcul acest lucru, dar în mod deosebit pentru tipul de vaccin în care există locuri libere în centrul în care vrei să mergi pentru rapel. De pildă, dacă în București există locuri libere, sigur că te poți duce să faci rapelul acolo, pentru că nu e absolut nicio problemă.

Am discutat cu colegii de la STS pentru a avea posibilitatea de a modifica centrul pentru cea de-a doua doză pe platformă. Zilele aceastea va fi deja disponibilă această facilitate, se lucrează.

Se va intra la rubrica "rapel" și se modifică pur și simplu centrul. Se poate păstra data sau se poate modifica în intervalul în care este precizat pentru rapel, de 42 de zile pentru Pfizer, 35 de zile pentru Moderna și 12 săptămâni pentru AstraZeneca. Până se implementează această modificare în platformă, este preferabil să se anunţe înainte cu 72 de ore la centrul la care vrem sa facem rapelul”, a precizat Valeriu Gheorghiță la Digi24.  

Timpul de asteptare pentru vaccinare, redus pe toate tipurile de centre

"Am crescut capacitatea de vaccinare la nivel național. Ieri, am vaccinat peste 90 de mii de persoane. Nu este relevant câte persoane stau în asteptare. În ultimele 24 de ore, vorbim de peste 80 de mii de persoane programate. 90% dintre persoanele care sunt pe lista de asteptare sunt persoane de vârsta a treia.  Timpul de asteptare este redus pe toate tipurile de centre,  însă cel mai mare timp de așteptare este în centrele Pfizer", a mai spus cooronatorul campaniei de vaccinare, care a precizat că românii se pot programa la vaccinare și prin telefon.

×
Subiecte în articol: vaccin rapel Valeriu Gheorghiţă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close