Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Valeriu Gheorghiță: ”Din septembrie, e posibil să avem decizia administrării dozei a 3-a”

Dr. Valeriu Gheorghiță: ”Din septembrie, e posibil să avem decizia administrării dozei a 3-a”

În luna septembrie s-ar putea lua decizia administrării unei a treia doze de vaccin anti-COVID, anunţă Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de imunizare. A treia doză ar fi destinată personalului medical şi pacienţilor de peste 65 de ani.

Dr. Valeriu Gheorghiță: ”Din septembrie, e posibil să avem decizia administrării dozei a 3-a”
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Cigolea    |    27 Iul 2021   •   14:28

”Avem această decizie de a administra doza 3 sau rapelul la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare. În primul rând pentru personalul medical, care se află la risc de îmbolnăvire și continuând cu peroanele vulnerabile, peste 65 de ani și cei aflați în evidență cu boli cronice” a spus medicul în cadrul unei conferințe de presă.

”Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală.

Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat că în ultima săptămână au fost înregistrate în România 26 de noi cazuri de infecție cu tulpina Delta. De asemenea, numărul deceselor a ajuns la 5.

”Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la peste 6,8%, în săptămâna 29. Am observat o creștere de circa 5 ori a numărului de cazuri confirmate cu variantă Delta”, a spus Gheorghiță.

Conform acestuia, 50% dintre cazuri se află în 28 de focare, dintre care 22 sunt de familie, iar 6 de colectivitate.

 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă vaccin
Parteneri
Horoscop 29 septembrie 2023. Norocoşii zilei
x close