Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiță: "Un caz Delta generează alte 7. Trecerea prin boală nu protejează suficient de bine"

Valeriu Gheorghiță: "Un caz Delta generează alte 7. Trecerea prin boală nu protejează suficient de bine"

Tulpina Delta a COVID este mult mai contagioasă decât cea britanică, atenţionează medicul Valeriu Gheorghiţă, care a făcut şi un apel, joi, pentru accelerarea campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță: "Un caz Delta generează alte 7. Trecerea prin boală nu protejează suficient de bine"
Sursa foto: gov.ro
de Milena Niță    |    01 Iul 2021   •   13:45

Mai mult, trecerea prin boală nu protejează suficient în fața riscului de îmbolnăvire cu această nouă tulpină, a mai precizat, joi, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Dr. Valeriu Gheorghiţă: Un caz pozitiv cu Delta poate să genereze alte 6-7 cazuri secundare

"Factorul de reproducere a cazurilor de infectare în cazul variantei Delta este mult mai mare. Un caz pozitiv cu Delta poate să genereze alte 6-7 cazuri secundare, pe când cea britanică care acum e dominantă poate genera 3-4 cazuri secundare.

Altă particularitate a Delta e capacitatea de a scăpa de sub capacitatea răspunsului imun.

Trecerea prin boală nu protejează suficient de bine față de riscul de a ne îmbolnăvi cu varianta Delta.

Beneficiile prin vaccinare, cel puțin în cazul pacienților care nu sunt sub tratamente care scad răspunsul imun, protecția oferită după schema completă de vaccinare este de lungă durată, de ani de zile", a declarat, joi, medicul Valeriu Gheorghiță.

În Europa, numărul de îmbolnăviri s-a dublat în ultima săptămână

Potrivit specialistului, varianta Delta a COVID sau tulpina indiană se înregistrează în 23 de țări din Europa, iar numărul de îmbolnăviri s-a dublat în ultima săptămână. 

În cazul persoanelor vaccinate anti-COVID, cu schema completă, protecţia în faţa virusului este de 90%.

Din această cauză, medicul Valeriu Gheorghiţă a făcut un apel pentru accelerarea vaccinării, cu atât mai mult cu cât sezonul cald favorizează diverse campanii în locuri atipice, iar numărul de îmbolnăviri este scăzut.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close