Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiță, despre scandalul AstraZeneca: Cel mai greu moment al campaniei

Valeriu Gheorghiță, despre scandalul AstraZeneca: Cel mai greu moment al campaniei

Scandalul izbucnit în urma efectelor adverse produse de vaccinul AstraZeneca a fost cel mai greu din campania de vaccinare de până acum, în România, a spus, duminică, dr. Valeriu Gheroghiță.

Valeriu Gheorghiță, despre scandalul AstraZeneca: Cel mai greu moment al campaniei
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2021   •   08:46

”Asupra campaniei în sine, asupra faptului că au fost locuri anulate, nu m-ar îngrijora, ci a crescut puțin neîncrederea față de toate vaccinurile, nu doar față de cel de la AstraZeneca. Oamenii și-au pus întrebarea că dacă se ridică această problemă față de AstraZeneca, oare celelalte au problemă și ele? Categoric, informarea și comunicarea în această perioadă sunt foarte importante și mai mult decât atât, cred că e cel mai greu moment al campaniei de vaccinare pentru că realmente oamenii au nevoie de răspunsuri, oamenii sunt preocupați (...), îngrijorați”, a spus Gheorghiță la un post de televiziune.

Acesta a precizat că efectele adverse ar apărea între 4 zile și 14 zile, dar nu s-a stabilit o relație de cauzalitate între vaccinare și trombozele apărute la cazurile cercetate în Europa.

Ce reacții ar trebui să trimită o persoană la medic după vaccinare

Întrebat ce reacții ar trebui să trimită o persoană la medic după vaccinare, Valeriu Gheorghiță a spus că acestea sunt ”durere de cap care persistă mai mult de 3 zile și care se accentuează progresiv și nu este controlată cu medicația obișnuită, sângerări care apar pe piele sau la nivelul mucoaselor, dureri abdominale care nu trec sau disconfort la respirație sunt semnale de alarmă care trebuie să trimită persoana respectivă la medic, la medicul de familie sau la Urgență”.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în România

Bilanț COVID-19 din 21 martie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 4.267 cazuri noi, 76 decese, 1.334 de persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

Până duminică, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 897.115 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

806.200 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.267 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Până duminică, 22.208 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close