Antena 3 Coronavirus Valeriu Gheorghiță: Numărul celor care se programează la AstraZeneca este mai mare decât al celor ce renunță

Valeriu Gheorghiță: Numărul celor care se programează la AstraZeneca este mai mare decât al celor ce renunță

de Claudia Popovici    |    19 Mar 2021   •   22:29
Valeriu Gheorghiță: Numărul celor care se programează la AstraZeneca este mai mare decât al celor ce renunță

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat vineri că numărul persoanelor care se programează pentru vaccinarea cu AstraZeneca este mai mare decât al celor care renunță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță a precizat că în ultimele 24 de ore au renunțat 12.500 de persoane, dar s-au programat 14.000 de persoane pentru a se imuniza cu serul de la AstraZeneca.

În total circa 80.000 de persoane au renunțat la inocularea cu vaccinul produs de AstraZeneca.

"Există îndoială, un grad de neîncredere față de siguranța acestui vaccin”, a spus Gheorghiță la Digi24, insistând asupra nevoii de comunicare a beneficiilor și riscurilor legate de vaccin.

În context, coordonatorul campaniei a spus că nu este recomandată administrarea unui anticoagulant, preventiv, înaintea vaccinării cu AstraZeneca. Colonelul spune că în lume au fost 13 cazuri de tromboză venoasă și că nu pot poate fi făcută o legătură cu administrarea vaccinului.

El a recomandat, totuși, ca oamenii să fie atenți la o eventuală durere de cap care persistă, la 4 - 14 zile de la vaccinare și a recomandat, într-un astfel de caz, apelarea la serviciile medicale.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: vaccin astrazeneca

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close