Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiță: Este total contraindicat să adunăm resturi de vaccin din mai multe flacoane

Valeriu Gheorghiță: Este total contraindicat să adunăm resturi de vaccin din mai multe flacoane

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS-COV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, într-o conferință de presă, că este contraindicat ca personalul medical care realizează vaccinările să păstreze resturile de vaccin care rămân în flacoane pentru a economisi dozele.

Valeriu Gheorghiță: Este total contraindicat să adunăm resturi de vaccin din mai multe flacoane
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2021   •   15:20

Întrebat ce opinie are despre faptul că unii medici își pun problema colectării resturilor care rămân în flacoanele cu vaccin pentru a obține noi doze, Valeriu Gheorghiță a declarat: ”Este total contraindicat să adunăm resturi de vaccin din mai multe flacoane. Este contrar oricăror reguli medicale”.

Farmaciştii vin cu soluţii pentru a evita risipa şi a vaccina mai mulţi oameni

Având în vedere că în fiecare flacon rămâne o cantitate mică de vaccin, farmaciștii sunt de părere că pot combina mai multe fiole pentru a crea o doză completă.

Dintr-un flacon de vaccin anti-Covid-19 se pot obţine şase doze, dar numărul ar putea fi mai mare cu ajutorul unui obicei vechi al farmaciştilor. Ei pot combina mai multe flacoane de vaccin pentru a crea o doză completă.

Coronavirus în România, 2 martie 2021. Peste 100 de morți și 1.044 persoane internate la ATI

Coronavirus în România, 2 martie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 3.950 cazuri noi, 106 decese, 1.044 persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

Până marți, 2 martie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 808.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 744.040 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.950 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 20.509 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă vaccin coronavirus
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close