Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiță: Cei vaccinați au rapelul asigurat

Valeriu Gheorghiță: Cei vaccinați au rapelul asigurat

Amânarea programărilor în campania de vaccinare nu se referă la cei 470 de mii de români care au primit prima doză de vaccin anti-COVID și urmează să primească rapelul.

Valeriu Gheorghiță: Cei vaccinați au rapelul asigurat
de Silvia Țigănilă    |    30 Ian 2021   •   22:32

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat sâmbătă o serie de măsuri, după incendiul de la Institutul Matei Balș, printre care programarea la vaccinare, în februarie, DOAR a persoanelor vârstnice și cu boli cronice. 

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță susține că amânarea se referă la persoanele care nu au primit nicio doză a vaccinului anti-COVID.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, este de părere că din doua jumătate a lunii aprilie România ar putea vaccina 100.000 de persoane pe zi, iar în luna septembrie ar putea atinge un număr de 10 milioane de persoane imunizate.

Sunt cel puţin 900.000 de persoane noi programate în momentul de faţă

”Rata de vaccinare va creşte progresiv. Vom putea atinge din jumătatea a doua a lunii aprilie 100.000 de persoane pe zi”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă seară, la Antena 3. 

”Am ajunge la 10.000.000 de persoane vaccinate chiar cu două doze (în septembrie 2021). Asta ne dorim”, a mai spus dr. Gheorghiță. ”Pare o țintă greu de atins, dar nu e imposibil”, a adăugat el.

 

×
Subiecte în articol: vaccin Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close