Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinare fără programare în România. Dr. Gheorghiţă: "Vrem să începem cu municipiile care au centre de depozitare"

Vaccinare fără programare în România. Dr. Gheorghiţă: "Vrem să începem cu municipiile care au centre de depozitare"

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunţat, marţi, că de la începutul lunii mai ar putea începe imunizarea fără programare.

Vaccinare fără programare în România. Dr. Gheorghiţă: "Vrem să începem cu municipiile care au centre de depozitare"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    27 Apr 2021   •   15:21

"Vrem să deschidem în cercuri concentrice, să începem cu centrele de vaccinare din municipiile care au centre regionale de depozitare și, pe măsură ce observăm că se derulează în parametri normali, se va extinde progresiv astfel încât să se ajungă în final ca o persoană, dacă dorește să se vaccineze astăzi, să se poată prezenta și să se vaccineze", a precizat medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă: În prezent, s-ar crea dezorganizare

În prezent, nu se poate realiza încă vaccinarea anti-COVID fără programare, pentru că s-ar crea dezorganizare, explică medicul.

Totuşi, sunt mai multe țări europene care folosesc un sistem hibrid de vaccinare, Mai exact, în prima parte a zilei se imunizează persoanele programate și în a doua parte a zilei, cei cu prezentare directă. 

În alte state, persoanele de peste 60 de ani merg să se vaccineze împotriva coronavirusului direct, fără programare.

Dr. Gheorghiţă spune că vaccinarea fără programare ar începe cel mai probabil la începutul lunii mai

"Tocmai de aceea, noi analizăm mai multe scenarii, ca să menținem organizarea, să nu apară nemulțumiri ale persoanelor care s-ar prezenta direct și ar pleca nevaccinate, pentru că nu este un număr suficient de doze sau pentru că stau să aștepte la rând o oră, două și se termină dozele", a adaugat dr. Valeriu Gheorghiță.

Ca orizont de timp, medicul spune că își dorește ca vaccinarea fără programare să înceapă cât mai repede, cel mai probabil chiar la începutul lunii mai.
 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă vaccinare programare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close