Antena 3 Coronavirus Dr. Gheorghiță: În toamnă, ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 și 15 ani

Dr. Gheorghiță: În toamnă, ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 și 15 ani

de Milena Niță    |    12 Apr 2021   •   10:32
Dr. Gheorghiță: În toamnă, ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 și 15 ani Agerpres

Copiii din grupa de vârstă 12-15 ani ar putea fi vaccinaţi anti-COVID începând din toamnă, a anunţat, duminică, coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță.

În plus, compania producătoare Pfizer a cerut autorizarea și pentru categoria de vârstă amintită.

Gheorghiţă: Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare la grupa 12-15 ani

"Am văzut că Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare şi indicaţie pentru grupa de vârstă 12-15 ani, ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este foarte probabil să avem această autorizare şi de la FDA şi, cu siguranţă, şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului, aşa încât cred că din toamnă, din trimestrul al treilea, am putea să avem această indicaţie şi să şi facem acest tip de vaccinare", a spus medicul militar Valeriu Gheorghiţă, duminică seara, potrivit gandul.ro.

La sfârşitul săptămânii trecute, Pfizer și BioNTech au depus în SUA o cerere de extindere a autorizării de urgență a vaccinării contra Sars CoV-2, la adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Pfizer, eficiență de 100% în cazul copiilor de 12 ani și peste această vârstă

De asemenea, companiile au anunțat că vor face aceeaşi cerere şi "altor autorități de reglementare din întreaga lume în următoarele zile".

Studiile întreprinse până acum au arătat că Pfizer are o eficiență de 100% în cazul copiilor de 12 ani și peste această vârstă.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close