Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiță: "Neîncrederea în AstraZeneca este firească. Vom vedea care va fi decizia de aici înainte"

Valeriu Gheorghiță: "Neîncrederea în AstraZeneca este firească. Vom vedea care va fi decizia de aici înainte"

Valeriu Gheorghiță este de părere că neîncrederea românilor în vaccinul AstraZeneca este firească, dar beneficiile vaccinării sunt indiscutabile.

Valeriu Gheorghiță: "Neîncrederea în AstraZeneca este firească. Vom vedea care va fi decizia de aici înainte"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    07 Apr 2021   •   22:13

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare susține că neîncrederea în vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca este firească. Declarațiile lui Valeriu Gheorghiță vin în contextul în care 5% dintre români au anulat programarea la vaccinarea cu serul în cauză.

"În ceea ce privește neîncrederea care s-a dezvoltat în ultima perioadă pentru vaccinul de la compania AstraZeneca aș putea să o cataloghez ca fiind absolut firească. Am anticipat această evoluție a creșterii, a evitării, a neîncrederii, tocmai în virtutea deciziilor care au fost diferite la nivel european. Știm foarte bine că au fost țări care au decis suspendarea temporară cu vaccinul de la AstraZeneca (...). Vom vedea care va fi decizia de aici înainte", a spus Gherghiță, la TVR.

Valeriu Gheorghiță susține că este firesc ca decizia cu privire la serul AstraZeneca să fie luată tuturor țărilor europene.

El a anunțat că miercuri seara se desfășoară o ședință a tuturor miniștrilor sănătății de la nivelul țărilor UE în care s-ar putea lua o decizie comună care să fie transmisă tuturor țărilor membre, „așa încât să reconstruim încrederea în acest tip de vaccin”, informează Mediafax.

„Până la urmă trebuie să punem în balanță beneficiile vaccinării, indiscutabile, și riscurile acestei boli”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Persoanele care au dezvoltat tromboze după AstraZeneca nu vor primi rapelul

Românii care au dezvoltat tromboze după ce au primit prima doză de vaccin de la AstraZeneca nu vor mai primi rapelul de la același producător. Este anunțul făcut de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

"Categoric nu vor mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a anunțat miercuri Valeriu Gheorghiță. 

„La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverese, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză.

Desigur că, dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a delarat doctorul Valeriu Gheorghiţă.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă astrazeneca
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close