Antena 3 CNN Coronavirus Valul trei al pandemiei va face ravagii în România în luna aprilie! Singura soluție, un alt tip de vaccin, spun experții

Valul trei al pandemiei va face ravagii în România în luna aprilie! Singura soluție, un alt tip de vaccin, spun experții

Al treilea val al pandemiei nu va putea fi evitat şi va face ravagii în ţara noastră în aprilie, spun experţii. Şi asta deoarece tulpina din Marea Britanie se răspândește cu repeziciune și va cuprinde întreaga tara. Mai mult, directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică susține că doar un vaccin nou ne va proteja de noile tulpini.

Valul trei al pandemiei va face ravagii în România în luna aprilie! Singura soluție, un alt tip de vaccin, spun experții
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    24 Feb 2021   •   14:47

Directorul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol susține că, în momentul în care noile variante de tulpini vor ajunge în România, nu ne vom putea salva decât cu ajutorul unui nou vaccin.

Autoritățile din alte state deja discută despre o a treia doză de vaccin anti-COVID, care să ofere protecție față de noile tulpini din Africa de Sud sau Brazilia. Autoritățile de la noi din țară spun însă că a treia doză nu va fi eficientă, ci doar un alt tip de vaccin.

Noua tulpină se răspândește rapid în țara noastră

Experții în Sănătate avertizează că al 3-a val al pandemiei nu va putea fi evitat și că ne va lovi la începutul lunii aprilie. Și asta pentru că tulpina din Marea Britanie se răspândește cu repeziciune și va cuprinde întreaga țară.

Ceea ce este îngrijorător este că vaccinarea populației generale va începe tocmai la jumătate lunii aprilie. Cu alte cuvinte, al treilea val al pandemiei ne-ar putea prinde înainte de etapa a treia de vaccinare.

Singura soluție ar fi accelerarea campaniei de vaccinare, însă practic acest lucru este imposibil, având în vedere că încă nu s-a terminat a doua campanie de vaccinare. 

 

 

×
Subiecte în articol: pandemie valul trei
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close