Antena 3 CNN Coronavirus Cum își dau seama medicii că un pacient este ”vaccinat la chiuvetă”

Cum își dau seama medicii că un pacient este ”vaccinat la chiuvetă”

Din ce în ce mai multe cazuri de ”vaccinare la chiuvetă” ies la iveală în România. Există suspiciuni că zeci de pacienți COVID internați la Spitalul Colentina ar fi deținut certificate false de vaccinare, spune managerul unității, Victor Cauni.

Cum își dau seama medicii că un pacient este ”vaccinat la chiuvetă”
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    10 Dec 2021   •   09:25

Astfel de pacienți mărturisesc că nu sunt cu adevărat imunizați abia în momentul în care ajung în stare foarte gravă la spital și urmează să fie intubați. Un astfel de caz a fost înregistrat cu doar două săptămâni în urmă. 

”„Ne-am dat noi seama și colegii mei de la pneumologie, de la ATI, și-au dat seama când pacientul nu este vaccinat.  Pentru că în marea majoritate a cazurilor, pacienții vaccinați nu fac forme severe și atunci când ai în ATI sau în pneumologie pacient vaccinat cu forme extrem de severe, prima dată noi am învățat să ne punem întrebarea dacă a fost vaccinat la chiuvetă”, a declarat Victor Cauni, managerul Spitalului „Colentina”. 

„Când boala este foarte severă, o serie de pacienți recunosc că, de fapt, nu au fost vaccinați. Asta e o mare durere a noastră, când am văzut pacienți vaccinați, care de fapt erau nevaccinați”, mărturisește Victor Cauni.

Iar medicul spune că sunt o mulțime de astfel de cazuri. 

„Nu sunt majoritari, dar au fost de ordinul zecilor, în mai multe luni, în valul 4”.

Totodată, medicul spune că pacienții ”vaccinați la chiuvetă” recunosc asta abia în momentul în care starea de sănătate li se deteriorează grav și sunt la un pas de intubare. 

„Când suferința este maximă, atunci pacientul, la întrebările repetate ale medicului: v-ați vaccinat?, recunoaște și probabil - sau cel puțin sper - să regrete. Am avut de curând un caz de pacient tânăr, care la plecare a promis că atunci când va trebui se va vaccina în realitate”, a mai povestit Victor Cauni, potrivit digi24.ro

×
Subiecte în articol: vaccinare la chiuvetă Victor Cauni
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close