Antena 3 CNN Coronavirus Avertismentul medicului Virgil Musta pentru cei care s-au infectat cu coronavirus

Avertismentul medicului Virgil Musta pentru cei care s-au infectat cu coronavirus

Medicul Virgil Musta de la Timişoara susține că nu toți bolnavii care s-au vindecat de COVID-19 și-au dezvoltat imunitate în fața acestei boli, astfel că există riscul ca ei să se îmbolnăvească din nou după externare.

Avertismentul medicului Virgil Musta pentru cei care s-au infectat cu coronavirus
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    25 Mai 2020   •   09:58

"Ei deja au trecut prin boală și, foarte probabil, s-au imunizat și-atunci pot fi mai relaxați. Dar, imediat după ce le facem externarea, le facem și recomandarea ca încă 14 zile să rămână la domiciliu, în autoizolare, pentru ca, pe de o parte, dacă cumva încă sunt contagioși, să nu dea virusul altora, și pe de altă parte, până se formează această imunitate, să nu contacteze de la alții.

Ei pot face o recădere, cu o formă mai severă de COVID-19", a atras atenţia dr. Virgil Musta, șeful secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, potrivit stirileprotv.ro.

Dr. Musta a schimbat schema de tratament COVID-19

Specialistul a făcut referire și la avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății vizavi de faptul că nu este obligatoriu ca pacientul care a făcut infecția să dezvolte și imunitate

"Da, e adevărat. Sunt persoane care, genetic, nu sintetizează anumite proteine, anticorpi la structurile antigene, nu numai în acest caz, ci și în alte situații, pe de o parte. Pe de altă parte, sunt persoanele care au o imunitate scăzută, iar acestea nu realizează ansamblul necesar ca să facă un număr de anticorpi protectori. Există posibilitatea, într-adevăr, de a determina cantitativ acești anticorpi", a explicat Virgil Musta.

Medicul și echipa sa au recurs, recent, la schimbarea schemei de tratament în cazul bolnavilor de COVID-19 pe care îi tratează, introducând un anticoagulant în medicația pacienților.
 

×
Subiecte în articol: Virgil Musta imunitate
Parteneri
Cod galben de ploi, grindină și vijelii, în prima zi de minivacanță! Avertizarea meteo ANM vizează 17 județe
x close