x close

Virgil Musta despre dispariția noului coronavirus: COVID-19 ar putea avea o sezonabilitate, rămâne de văzut

01 Iun 2020   •   16:59
Virgil Musta despre dispariția noului coronavirus: COVID-19 ar putea avea o sezonabilitate, rămâne de văzut Facebook

Virgil Musta a vorbit despre presupusa dispariție a noului coronavirus. Șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara susține că noul COVID-19 poate fi un virus de sezon.

”Dacă luăm în considerare alt virus, cum este coronavirusul obișnuit, știm că acest virus produce epidemii și infecții mai frecvente în perioada noiembrie decembrie și aprilie până la sfârșitul lunii mai. 

Dacă luăm gripa, știm că virusul gripal produce infecții la începutul anului - ianuarie, februarie- posibil ca și SARS-CoV-2 să aibă o astfel de sezonabilitate, dar rămâne să vedem acest lucru” a spus Virgil Musta la Digi24. 

O teorie care circulă este că asimptomaticii nu transmit virusul

”Eu cred că sunt ipoteze și multe apar legate de anumite interese” a subliniat medicul din Timișoara. El a subliniat că, la o conferință internațională, în care s-a discutat despre cazurile mai reduse din Estul Europei, s-a constatat că acest lucru se datorează măsurilor luate în aceste țări, rapide și dure.

”În continuare trebuie să fim prudenți, nu cred că este greu să purtăm o mască în momentul în care intrăm într-o aglomerație. Nu e necesar să porți masca în aer liber sau când ești singur în mașină, dar în spații închise cred că trebuie să ne obișnuim cu acest gest” a precizat medicul.

Parteneri
Parteneri
sati