Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Virgil Musta: Trebuie măsuri de relaxare pe zone sau pe domenii de activitate şi putem vorbi de a doua relaxare, din 15 iunie

Dr. Virgil Musta: Trebuie măsuri de relaxare pe zone sau pe domenii de activitate şi putem vorbi de a doua relaxare, din 15 iunie

România are în continuare o transmitere comunitară a coronavirusului, însă avem nevoie şi de o relaxare care trebuie făcută gradat şi pe domenii, este de părere medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara. În plus, pe cifrele actuale, putem vorbi de o altă etapă a relaxării, a treia, adaugă medicul.

Dr. Virgil Musta: Trebuie măsuri de relaxare pe zone sau pe domenii de activitate şi putem vorbi de a doua relaxare, din 15 iunie
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    08 Iun 2020   •   12:57

"Avem în continuare transmitere comunitară, există în continuare pandemie şi eu cred că trebuie să facem o relaxare gradată. Acolo unde vedem că lucrurile nu funcţionează, să ne oprim din relaxare şi să refacem anumite măsuri de restricţie", a spus medicul Virgil Musta, luni, la Antena 3.

Dr. Musta: Relaxare pe zone sau pe domenii de activitate

"Dacă până acum măsurile de relaxare au fost globale, eu cred că ar trebui să se gândească măsuri de relaxare pe zone sau pe domenii de activitate, astfel încât acolo unde nu se înţeleg măsurile, necesitatea menţinerii anumitor reguli să să facă în continuare, iar în celelalte zone, unde se înţelege, relaxarea să continue.

E nevoie de relaxare, e nevoie să intrăm într-un normal, dar trebuie să ne uităm la cifre. Dacă numărul de cazuri va creşte, dacă vor apărea din nou focare, probabil va trebui din nou să luăm noi măsuri de restricţie. De aceea, e important ca relaxarea să fie gradată", e explicat şeful secţiei de Boli infecţioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, medicul Virgil Musta.

Virgil Musta: Cred că se poate face a treia relaxare

Doctorul spune că este rezonabilă o decizie a măsurilor de relaxare în jurul datei de 15 iunie, pentru că atunci se văd efectele valului doi de relaxare.

"E mai precaut aşa, mai bine gândit", apreciază dr. Musta.

"Pe cifrele actuale, eu cred că se poate face o a treia relaxare, dar dacă aceste cifre vor creşte, se va stabili atunci în funcţie de ele", a completat medicul.

Coronavirus în România

Până astăzi, 8 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.604 cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 1334 de decese.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 125 noi cazuri de îmbolnăvire. 

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.826 au fost declarate vindecate și externate.

La ATI, în acest moment, sunt internați 146 de pacienți. 

Dr. Virgil Musta: Cred că ar trebui un sistem de relaxare pe zone sau domenii de activitate

×
Subiecte în articol: masuri relaxare Virgil Musta
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close