Antena 3 CNN Coronavirus Virusologul român care recomandă o doză de vaccin la fiecare 4 luni pentru aceste persoane

Virusologul român care recomandă o doză de vaccin la fiecare 4 luni pentru aceste persoane

Virusologul Costel Atanasiu recomandă o doză de vaccin la fiecare 4 luni pentru persoanele care au boli ce le afectează sistemul imunitar.

Virusologul român care recomandă o doză de vaccin la fiecare 4 luni pentru aceste persoane
de Andreea Cigolea    |    27 Ian 2022   •   11:11

Cercetător român de la Institutul de virologie The Wistar Institute din Philadelphia, SUA, arată că doza 3 a vaccinului anti-COVID este recomandată tuturor persoanelor care au probleme cu sistemul imunitar din cauza unor boli.

”Booster și doza 3 pentru COVID nu înseamnă același lucru. Boosterul se folosește pentru persoanele sănătoase care au făcut în prealabil două doze. Doză 3 este pentru persoanele imunocompromise (inclusiv pentru cei cu cancer care sunt sub tratament).

Boosterul este în general o jumătate de doză, pe când doză 3 este făcută cu doză întreagă... Dacă vă aduceți aminte, la început boosterul nu a fost aprobat pentru toată lumea. Cei imunocompromiși au primit însă imediat aprobarea pentru doza 3”, a explicat specialistul pe Facebook.

Persoanele cu probleme medicale ar trebui să se imunizeze perioadic, consideră Atanasiu.

”Persoanele imunocompromise au un sistem imunitar foarte slab, motiv pentru care celulele B și T specifice generate sunt foarte puține. Ei ar trebui practic să facă un vaccin la fiecare 3-4 luni că să fie în siguranță”, a precizat cercetătorul Costel Atanasiu.

Potrivit statisticilor, 2.330.498 de români au făcut doza a treia a vaccinului anti-COVID. În total, de la 27 decembrie 2020, în România au fost utilizate 16.360.071 de doze de vaccin.

×
Subiecte în articol: Costel Atanasiu vaccin
Parteneri
Horoscop 3 octombrie 2023. Scorpionii trăiesc emoții intense
x close