Antena 3 CNN Coronavirus Virusologul șef al Germaniei afirmă că știe când scăpăm de COVID-19

Virusologul șef al Germaniei afirmă că știe când scăpăm de COVID-19

Christian Drosten, virusolog la spitalul universitar Charite din Berlin, devenit o voce importantă în Germania pe subiectele legate de COVID-19, afirmă că pandemia se va sfârşi când o mare parte din populaţia lumii se va vaccina. Iar, în cel mai bun caz, acest lucru se va întâmpla, cel mai devreme, la finalul anului viitor.

Virusologul șef al Germaniei afirmă că știe când scăpăm de COVID-19
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    23 Sep 2020   •   23:00

Și epidemiologul român Anamaria Dobrotă este de aceeaşi părere: situaţia epidemiologică mondială se va stabiliza în momentul în care se atinge imunitatea colectivă.

În acest moment, sunt în dezvoltare 8 vaccinuri, în stadiul final. Alte 200 sunt în teste clinice. Soumya Swaminathan, șefa cercetătorilor de la OMS, susține că se vor putea obține câteva sute de milioane de doze de vaccin până la jumătatea anului viitor. Astfel încât toate cele 170 de țări înscrise în program vor putea primi o parte din acestea.

Din cauza lipsei de fonduri, cercetătorul preconizează că, abia la sfârșitul anului 2021 vaccinul va fi disponibil și doar pentru aproximativ 2 miliarde de oameni. Este nevoie ca până la 70% din populație să dezvolte imunitate înainte să vedem o reducere dramatică a transmiterii acestui virus, spune șefa cercetătorilor de la OMS, care mai atrage atenția că nu se știe cât timp vor proteja aceste vaccinuri, mai exact cât durează imunitatea după administrarea lor.

Cert este că cercetătorii depun eforturi uriașe științifice pentru a avea cât mai curând un astfel de vaccin, atât de dorit.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close