Antena 3 CNN Coronavirus Zeci de bătrâni infectați cu COVID-19 într-un azil din București. Directoare: ”E o crimă ce se întâmplă. Nu știm încotro să o mai apucăm” - Ce spune DSP-ul

Zeci de bătrâni infectați cu COVID-19 într-un azil din București. Directoare: ”E o crimă ce se întâmplă. Nu știm încotro să o mai apucăm” - Ce spune DSP-ul

Directoarea unui cămin de bătrâni din Sectorul 1 al Capitalei, unde un om a murit din cauza coronavirusului, a dezvăluit pentru Europa Liberă că s-a rugat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) să testeze toți rezidenții, iar răspunsul primit a fost că sunt ocupați.

Zeci de bătrâni infectați cu COVID-19 într-un azil din București. Directoare: ”E o crimă ce se întâmplă. Nu știm încotro să o mai apucăm” - Ce spune DSP-ul
Sursa foto: Hepta
21 Iul 2020   •   15:06

Testarea a fost făcută în tranșe de DSP, la aproape o săptămână de la primul deces din cămin. Rezultatele au venit pentru doar 33% dintre cei care trăiesc în cămin, transmite europalibera.org.

Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni din Capitală

„Situația este mai mult decât dramatică, este crimă, în condițiile în care noi am insistat la Direcția de Sănătate Publică în permanență. Nu știm încotro să o mai apucăm”, a declarat pentru Europa Liberă, Iuliana Căpraru, directoarea căminului de bătrâni din nordul Capitalei.

DSP, informat din 12 iulie

Prima persoană confirmată cu COVID-19 în căminul de bătrâni din Sectorul 1 a fost pe 12 iulie. Deși persoana infectată duminică a murit luni, 13 iulie, la spitalul Elias, testarea nu a început imediat pentru bătrânii aflați în cămin.

„DSP ne-a spus că sunt foarte ocupați când le-am cerut să testeze rezidenții. DSP a decis să fie testat doar etajul unu și personalul, noi făcusem variante de tabel cu tot căminul că așa ni se părea normal, să avem o situație clară. Logic era ca DSP să vină a doua zi și să testeze tot, cap coadă, iar la o săptămână să repete.

DSP a decis să fie testat doar etajul unu și personalul

”A trecut o săptămână de la primul caz și noi nu avem rezultatele de la două treimi din cămin. Nu știm ce e cu ei”, a dezvăluit Iuliana Căpraru.


 

×
Subiecte în articol: coronavirus azil
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close