Antena 3 CNN Coronavirus Cine vine din aceste țări stă în carantină 14 zile! CNSU a actualizat lista cu țările din "zona galbenă"

Cine vine din aceste țări stă în carantină 14 zile! CNSU a actualizat lista cu țările din "zona galbenă"

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat joi lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat de infectare cu COVID-19, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din teritoriile respective. Măsura intră în vigoare vineri.

Cine vine din aceste țări stă în carantină 14 zile! CNSU a actualizat lista cu țările din "zona galbenă"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    12 Noi 2020   •   21:20

Este vorba despre 30 de țări, pe care Comitetul Național pentru Situații de Urgență le-a inclus pe lista zonelor de risc epidemiologic mare. Astfel, pentru cei care vin din aceste țări, începând de vineri, se instituie măsura carantinei.

În zona galbenă, pentru care se impune carantină la domiciliu/ locaţia declarată pentru 14 zile, se află următoarele state: Andorra, Polinezia Franceză, Cehia, Luxemburg, Belgia, Elveţia, Liechtenstein, Slovenia, Armenia, Franţa, Muntenegru, Austria, Polonia, Georgia, Croaţia, Olanda, Italia, Bosnia şi Herţegovina, San Marino, Macedonia de Nord, Guam, Spania, Portugalia, Slovacia, Iordania, Ungaria, Monaco, Bulgaria, Lituania, Danemarca (urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unei noi variante de virus SARS-CoV-2)

Sunt exceptate de la măsura carantinării automate "persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 72 de ore și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național".

Persoanele care sosesc în România din statele prevăzute în lista menționată și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în cea de-a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

×
Subiecte în articol: zona galbena carantină COVID-19
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close