Antena 3 CNN Economic Peste 2,5 milioane de români vor primi tichete de Paște de la stat | Suma care va intra pe card în primăvară

Peste 2,5 milioane de români vor primi tichete de Paște de la stat | Suma care va intra pe card în primăvară

Milioane de români vor primi tichete de Paște în acest an.

de Laura Dinu    |    19 Feb 2024   •   20:00

Statul român va elibera tichete sociale de Paște pentru anumite categorii sociale.

Sprijinul financiar în valoare de 250 de lei va fi oferit în șase tranșe și va ajunge la aproximativ 2,7 milioane de români cu posibilități reduse.

Printre beneficiari se numără românii cu handicap, pensionarii, beneficiarii de legi speciale și persoanele de peste 65 de ani care primesc venit minim, precum și cei fără adăpost.

Cu aceste tichete se pot cumpăra produse alimentare, articole de curățenie și igienă personală sau pentru locuință, medicamente, haine și încălțăminte.

Cererile se pot depune în perioada 19 februarie - 15 martie 2024.

În ceea ce privește achizițiile posibile cu aceste tichete, acestea includ produse alimentare, articole de curățenie și igienă personală sau pentru locuință, medicamente, haine și încălțăminte.

Cardurile sociale vor fi încărcate în luna aprilie

În luna aprilie vor fi încărcate și cardurile sociale pentru milioane de români. 

”Am aprobat procedura, în a doua parte a lunii februarie începe încărcarea. Avem o cadență de șase tranșe pe an, deci 250 de lei o dată la două luni”, spunea ministrul Adrian Câciu, luna trecută. 

”Plafonul pentru persoanele eligibile a crescut la 2000 de lei”, a mai spus Adrian Câciu în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Cine va primi bani pe cardurile sociale în 2024

Guvernul a decis ridicarea plafonului până la care vor fi acordate voucherele pentru o masă caldă. Așadar, toți românii care au un venit de 2000 de lei vor beneficia acum de cei 250 de lei, bani oferiți în 4 tranșe de Guvern.

”În principiu, 2,5 milioane de cetățeni din România vor beneficia de aceste de aceste carduri după prima perioadă de eligibilitate, pentru că practic veniturile nu se schimbă în cursul anului. Pe prima perioadă de la final de ianuarie, început de februarie, atunci va fi cifra concretă, dar undeva 2,5 milioane de persoane este estimarea noastră”, a mai explicat ministrul.

×
Subiecte în articol: tichete Paște
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close