Antena 3 CNN Economic Agricultorii care folosesc substanţe toxice nu vor mai primi subvenţii. Anunţul făcut de Petre Daea

Agricultorii care folosesc substanţe toxice nu vor mai primi subvenţii. Anunţul făcut de Petre Daea

Agricultorii care vor scoate la vânzare legume coapte forţat, cu ajutorul substanţelor chimice, nu vor mai beneficia de subvenţii, spune ministrul Agriculturii, Petre Daea. 

Agricultorii care folosesc substanţe toxice nu vor mai primi subvenţii. Anunţul făcut de Petre Daea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Georgiana Adam    |    08 Mai 2023   •   15:08

Reacţia ministrului Agriculturii vine după ce mai multe persoane au fost prinse cu substanţe chimice provenite din Turcia care erau folosite pentru coacerea roşiilor, ardeiile şi altor legume în solarii. 

"Sunt măsuri obligatorii pe care trebuie să le impunem, pe de o parte pentru a nu pune în pericol sănătatea oamenilor şi pentru a nu lăsa spaţiu de câştig unora care n-au ce căuta în condiiţiile în care fac aceste lucruri.

Dar din fericire, fermierii se conformează şi este un lucru foarte bun şi îl urmărim cu atenţie.

Din nefericire, iată că mai sunt şi scăpări, dar Autoritatea sanitară monitorizează aceste evenimente şi aceste scăpări din tehnologie.

Citeşte şiRoşii, castraveţi şi ardei de la "țărani", pline cu îngrășăminte interzise în România, vândute în supermarketuri şi angrouri

Am spus-o foarte clar şi o repet. Cei care se îndepărtează de tehnolgoie sunt monitorizaţi şi intră sub restricţiile acestea de acordare a unor drepturi în momentele în care ei nu respectă tehnologia", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, luni, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: petre daea subventii substante chimice
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close