Antena 3 CNN Economic Alte ajutoare sociale pentru români. Marius Budăi: "Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Trebuie extinse, nu doar la categoriile vulnerabile"

Alte ajutoare sociale pentru români. Marius Budăi: "Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Trebuie extinse, nu doar la categoriile vulnerabile"

Românii, în special pensionarii, vor avea parte de noi măsuri sociale, pentru a-i ajuta să facă faţă scumpirilor din ultima perioadă, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Alte ajutoare sociale pentru români. Marius Budăi: "Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Trebuie extinse, nu doar la categoriile vulnerabile"
Sursa foto: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO
de Milena Niță    |    01 Aug 2022   •   10:28

Oficialul a dat asigurări că măsurile respective nu vor viza doar pensionarii cu venituri mici, ci şi alte categorii de persoane, potrivit romaniatv.net.

"Eu consider că aceasta ar trebui să fie grija guvernanților, de zi cu zi, să caute soluții indiferent de provocări și avem suficiente astăzi. 

Trebuie să căutăm soluții să extindem aceste măsuri, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de aceste scumpiri. Puterea de cumpărare a fost afectată", a explicat Budăi.

Budăi: "Nu vrem să dezamăgim. Când vom decide, vom anunța ceea ce se va implementa"

Întrebat despre ce măsuri este vorba, şeful de la Muncă a precizat că încă se lucrează la ele şi le va anunţa când se vor implementa, pentru că nu vrea să dezamăgească.

"Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Îmi cer scuze cetățenilor – nu suntem în posibilitate de a anunța ceea ce vom implementa. 

Lucrăm la rectificarea bugetară. Identificăm soluții pentru a crea măsuri echilibrate între pachetul social și cel economic. 

Discutăm și cu premierul României, noi suntem parte a coaliției și avem discuții repetate.

Nu vrem să dezamăgim. Când vom decide, vom anunța ceea ce se va implementa", a declarat Marius Budăi.

În plus, ministrul Budăi a amintit că PSD nu vrea să taie pensiile şi nici salariile, mai ales în această perioadă de scumpiri.

"Nu suntem adepții tăierilor de pensii și salarii (…) Nu susținem acest proiect năucitor și neromânesc din PNRR, până în 2070", a mai punctat ministrul Budăi.

Marius Budăi, anunţ pentru pensionari: "Voucherele sociale nu sunt singura măsură din acest an"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că voucherele sociale pentru alimente nu reprezintă singura măsură de sprijin pentru pensionari şi pentru cei aflaţi în dificultate.

"Aceasta nu este singura măsură din acest an. Vă aduc aminte că am început anul 2022 cu un pachet de măsuri, un pachet social pe care l-am discutat şi l-am negociat la formarea coaliţiei, cu o majorare de pensie minimă cu 25%, cu o majorare de 10% a pensiilor. 

Nu le enumăr, că nu facem un titlu de glorie cu asta, dar trebuie să stabilim adevărul. După care avem această măsură de vouchere de 50 de euro în iunie, august, octombrie şi decembrie", a spus Budăi.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi ajutoare sociale pensionari
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close