Antena 3 CNN Economic Şefa ANAF anunţă controale de proporţii. Echipe mixte fac verificări din a doua parte a lunii martie

Şefa ANAF anunţă controale de proporţii. Echipe mixte fac verificări din a doua parte a lunii martie

Contribuabilii se pot aștepte la verificări tematice pe zona muncii, a anunțat șefa ANAF, Mirela Călugăreanu. Controalele vor fi realizate împreună cu Inspecția Muncii din a doua jumătate a lunii martie.

Şefa ANAF anunţă controale de proporţii. Echipe mixte fac verificări din a doua parte a lunii martie
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    23 Feb 2022   •   13:44

„În PNRR ne-am propus să operaționalizăm până la finalul lunii martie un plan comun de acțiuni, împreună cu colegii noștri de la Ministerul Muncii, mai precis de la Inspecția Muncii. Planul comun de acțiuni vizează prevenirea muncii subdeclarate”, a anunţat Mirela Călugăreanu, în cadrul unei conferințe organizată de PwC România. 

Potrivit acesteia, protocolul este deja încheiat cu Inspecția Muncii.

„Avem într-o fază avansată avizarea și semnarea acestui plan comun de acțiuni care va deveni operațional în partea a doua a lunii martie. Contribuabilii trebuie să se aștepte la verificări tematice din această perspectivă”, a precizat șefa ANAF, potrivit Hotnews.

Impozitul pe venit şi contribuţiile sociale

Şefa ANAF a explicat că acţiunile vizează în final o mai bună încasare a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale.

„Nu i-am stabilit încă un nume de scenă (operațiunii n.r.), ca să zic așa. Această activitate va avea un rol extrem de important. An de an pe Semestrul European multe critici au venit în zona aceasta, cum că instituțiile cu atribuții în domeniu nu au colaborat corespunzător astfel încât să se înregistreze o diminuare semnificativă a fenomenului de nedeclarare și subdeclarare din această perspectivă și cu consecințe în ceea ce privește încasarea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale”, a mai afirmat Mirela Călugăreanu.

PwC România organizează, miercuri, cea de-a 18-a ediţie a Conferinţei Anuale de Taxe intitulată "Află acum. Află ce urmează: Cum gestionăm schimbarea continuă?".

 

 

×
Subiecte în articol: ANAF mirela calugareanu
Parteneri
Cod galben de ploi, vijelii și grindină
x close