Antena 3 CNN Actualitate Anul 2013: Fără tichete de masă şi bonuri-cadou, angajări îngheţate şi gratuităţi limitate la CFR

Anul 2013: Fără tichete de masă şi bonuri-cadou, angajări îngheţate şi gratuităţi limitate la CFR

Anul 2013: Fără tichete de masă şi bonuri-cadou, angajări îngheţate şi gratuităţi limitate la CFR
Sursa foto: Foto: glasul.ro
de M.Z.    |    12 Dec 2012   •   19:59

Guvernul nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă, va sista în continuare plata unor indemnizaţii lunare reparatorii pentru o categorie de revoluţionari, va limita gratuităţile la transportul feroviar şi va păstra îngheţate angajările în sistemul public.

Toate aceste prevederi fac parte dintr-un protect de ordonanţă de urgenţă adoptat miercuri de Guvern, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Mediafax.

Documentul stabileşte categoriile de plăţi şi facilităţi care nu vor fi acordate nici anul viitor, după modelul aplicat în ultimii ani de fostele guverne.
   
Astfel, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii înfiinţate pe lângă instituţiile publice, cu excepţia instituţiilor finanţate integral din venituri proprii, nu vor acorda nici anul viitor tichete de masă pentru angajaţi.

Fostul guvern hotărâse totodată că indemnizaţiile lunare reparatorii destinate unei anumite categorii de revoluţionari, prevăzute în Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, nu se acordă.

Proiectul elaborat de Ministerul Finanţelor relevă că prevederea care stabilea că aceste indemnizaţii nu sunt acordate în 2012 va fi aplicată şi anul viitor.



×
Subiecte în articol: tichete de masa CFR
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close