Antena 3 CNN Economic Aparatul din casă care consumă cel mai mult curent electric, dublu faţă de aerul condiţionat

Aparatul din casă care consumă cel mai mult curent electric, dublu faţă de aerul condiţionat

Există un aparat electrocasnic care generează un consum foarte mare de energie electrică şi despre care nu se ştie acest lucru.

de Georgiana Adam    |    06 Oct 2022   •   16:21

Mulţi cred că ar fi vorba despre aparatul de aer condiţionat, despre care se ştie că generează un consum mare, însă specialiştii în energie vorbesc despre un alt aparat electrocasnic. 

Sunt puțin cei care știu că o plită electrică face gaură mare în buget când vine vorba despre consumul de energie. Ar trebui chiar să renunțăm la ea, spun specialiştii, consumă peste 120 de kilowați lunar.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Câţi kilowaţi consumă aparatele electrocasnice din casă

Frigider: 42 kWh, consum mediu pe lună

Mașină de spălat vase: 18 kWh 

Cuptor electric: 66 kWh

Televizor: 22,5 kWh

Aer condiționat: 60 de kWh

Mașină de spălat: 80 de kWh

Cum să te încadrezi în cei 255 de kilowaţi la energie electrică. Informaţii importante pentru scăderea facturilor

Nu este greu să treci peste consumul celor 255 de kilowaţi lunar la energie electrică, prag unde se află plafonul impus de Guvern, ca să beneficiezi de reducere.

Cum putem să ne încadrăm în consumul celor 255 de kWh şi cum putem reduce consumul lunar în casă, ne-a învăţat Andrei Orban, specialist în energie.

Toată lumea are un frigider, iar acest aparat consuma circa 42 kWh, consum mediu pe lună. O mașină de spălat vase înseamnă cam 18 kWh pe factură. Sunt puțin cei care știu că o plită electrică face gaură mare în consum. Ar trebui chiar să renunțăm la ea, spun specialiştii: 120 de kilowați lunar.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close