Antena 3 CNN Economic Auto Accidente în lanţ din cauza neatenţiei şoferilor la drum

Accidente în lanţ din cauza neatenţiei şoferilor la drum

Accidente în lanţ din cauza neatenţiei şoferilor la drum
28 Dec 2008   •   14:36

Mai multe persoane au murit sau au fost grav rănite în ultimele 24 de ore, din cauza unor accidente rutiere, pentru că şoferii nu au condus cu viteza corespunzătoare condiţiilor de drum pe timp de iarnă.
Sâmbăta, pe 27 decembrie, o persoană a murit şi alta a fost rănită, în timpul unui accident rutier din judeţul Neamţ, pe DN 15, în afara localităţii Podoleni.
Un tânăr de 21 de ani, care conducea un autoturism pe DN 15, dispre Piatra Neamţ către Bacău, a depăşit un alt autoturism care se afla în faţa lui, iar când a vrut să reintre pe direcţia de mers, a ieşit din carosabil, din cauza drumului acoperit cu zăpadă şi a intrat într-un copac. Pe bancheta din spate se alfau două pasagere, dintre care una a murit, iar cealaltă a fost grav rănită, din cauza impactului.
Cercetările poliţiştilor de la locul faptei arată că şoferul, care nu consumase alcool, este vinovat de producerea accidentului, pentru că nu a condus cu viteza corespunzătoare condiţiilor de drum.
S-a răsturnat în gol 40 de metri, dar n-a păţit nimic
Tot pe 27 decembrie, în jurul orelor 9 dimineaţa a avut loc un accident pe DN 1, în afara oraşului Comarnic, în urma căruia au existat doar pagube materiale.
Din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum, un bărbat de 45 ani, care conducea un autoturism dinspre Bucureşti către Braşov, a derapat, a lovit balustrada metalică de pe sensul opus de mers şi s-a răsturnat la o diferenţă de nivel de aproximativ 40m. În urma accidentului nu au rezultat victime, dar autoturismul a fost avariat în proporţie de 60%.
În timpul producerii accidentului, conducătorul autoturismului purta centura de siguranţă. El a fost testat cu aparatul etilotest, dar rezultatul a fost negativ. Totuşi, conducătorul auto a fost sancţionat cu o amendă.
Poliţia Rutieră le recomandă şoferilor ca, înainte de a pleca la drum, să verifice întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile concrete de drum, trafic şi meteo. De asemenea, le recomandă să nu uite de centura de siguranţă.
Paula Safta, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Poliţia Rutieră Neamţ prahova
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close