Antena 3 CNN Economic Auto Beijing. Restricţii de circulaţie în funcţie de numărul de înmatriculare

Beijing. Restricţii de circulaţie în funcţie de numărul de înmatriculare

Beijing. Restricţii de circulaţie în funcţie de numărul de înmatriculare
13 Oct 2008   •   14:15

Începând de luni, autorităţile din Beijing au reintrodus restricţii de circulaţie pentru automobile în funcţie de numărul de înmatriculare pentru a reduce nivelul de poluare din oraş. Astfel de măsuri au fost introduse şi în timpul Jocurilor Olimpice, când nivelul de poluare a scăzut. Măsura presupune ca fiecare automobil să nu circule o zi pe săptămână, informează BBC News.
Chinezii duc dorul zilelor din timpul Olimpiadei din august când nivelul poluării era semnificativ mai scăzut, iar străzile oraşului erau mai puţin zgomotoase. Cu toate acestea, foarte mulţi chinezi s-au declarat nemulţumiţi de noua măsură şi spun că este prea complicată. Autorităţile chineze speră ca restricţia impusă să reducă cu 6,5% numărul de maşini care circulă pe străzile Beijingului.
Luni, în prima zi de aplicare a restricţiei, au voie să circule numai maşinile ale căror numere se termină în unu sau şase. Marţi, va fi rândul celor cu doi şi şapte să nu circule. Restricţia va fi valabilă timp de şase luni, până în luna aprilie a anului viitor.
Autorităţile chineze au luat măsuri similare şi în cazul fabricilor care au fost închise pentru a se reduce gradul de poluare. Eforturile oficialilor chinezi par a fi în zadar în condiţiile în care peste o mie de maşini se adaugă în fiecare zi la parcul auto uriaş al capitalei chineze.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Beijing
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close