Antena 3 CNN Economic Auto Ferrari recheamă în service un model care ia foc din motive tehnice (VIDEO)

Ferrari recheamă în service un model care ia foc din motive tehnice (VIDEO)

Ferrari recheamă în service un model care ia foc din motive tehnice (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
02 Sep 2010   •   11:24

Chiar şi Ferrari este nevoit să-şi recheme maşinile în uzină, din cauza unei probleme tehnice. Toate exemplarele produse până acum două luni ale ultimului model, Ferrari 458, trebuie supuse unor modificări după ce mai multe dintre ele... au luat pur şi simplu foc.

Lansat în primăvara trecută, Ferrari 458 a fost primit cu entuziasm de iubitorii automobilelor de mare clasă. Bolidul are un motor de 4,5 litri care-i permite să depăşească viteza de 320 de kilometri pe oră. Moderatorul de la Top Gear, Jeremy Clarkson, l-a descris, încântat, ca "una din cele mai grozave maşini din toate timpurile".

Numai că, în scurt timp, maşinile Ferrari 458 au început să ia foc spontan, la Paris, în Elveţia, în California sau în China. Fireşte, proprietarii nu au fost deloc mulţumiţi, mai ales că un asemenea automobil costă peste 200.000 de euro.

Alarmaţi, specialiştii firmei au deschis o anchetă şi au găsit cauza incendiilor: un adeziv folosit la partea din spate a caroseriei se încinge, în anumite condiţii, până la izbucnirea flăcărilor. Pentru a-şi salva reputaţia, Ferrari n-a avut altă soluţie decât să recheme în uzină cele 1.248 de vehicule în pericol.

Adezivul va fi înlocuit, iar proprietarii maşinilor arse vor primi, gratis, unele noi.



Antena 3


×
Subiecte în articol: model service ars probleme tehnice
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close