Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Circulaţia, îngreunată pe şoselele din Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj, din cauza zăpezii

Infotrafic. Circulaţia, îngreunată pe şoselele din Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj, din cauza zăpezii

Infotrafic. Circulaţia, îngreunată pe şoselele din Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj, din cauza zăpezii
Sursa foto: drum cu zapada
17 Feb 2009   •   10:06

Circulaţia este se desfăşoară cu dificultate pe drumurile din judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Sălaj, din cauza ninsorilor. Zăpada abundentă a provocat probleme în muncipiul Baia Mare, pe DN 1C între judeţele Sălaj şi Maramureş şi pe E81 Zalău-Cluj-Napoca, anunţă Mediafax.
În Baia Mare, stratul de zăpadă are aproximativ 25 de centimetri. Din acest motiv, drumurile nu au putut fi deszăpezite complet.
Ninsori abundente au căzut şi în zona Cavnic, din Maramureş. În numai câteva ore, stratul nou de zăpadă a atins 45 de centimetri şi în prezent continuă să ningă. Tiberiu Tulics, inginer şef în cadrul societăţii Drumuri Poduri Maramureş, susţine că utilaje cu care s-a acţionat nu au fost suficiente pentru deszăpezirea drumurilor judeţene.
În Bistriţa-Năsăud, circulaţia se desfăşoară greu din cauza zăpezii, la fel ca şi în Sălaj. Situaţia cea mai dificilă este pe culmea Mesteacănului, pe DN 1C, care face legătura între judeţele Sălaj şi Maramureş. Acolo, startul de zăpadă a atins 50 de centimetri.
Dificultăţi în trafic există şi pe drumul european E81, care face legătura între Cluj-Napoca şi Zalău.
Marţi, la ora 12.00 va intra în vigoare o atenţionare meteorologică cu cod galben de ninsori. Atenţionarea va rămâne în vigoare până miercuri, 18 februarie 2009, ora 9,00, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
Judeţele care vor fi afectate de vânt puternic şi ninsori abundente sunt: Bihor, Sălaj, Cluj, Arad, Alba, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin.
Poliţia recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze temeinic despre situaţia drumurilor pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 9360 (Comandamentul Central de Iarnă).
Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close