Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Trei maşini s-au ciocnit pe Autostrada Soarelui din cauza ceţii dense. Cisternă cu etanol, răsturnată în Mehedinţi

Infotrafic. Trei maşini s-au ciocnit pe Autostrada Soarelui din cauza ceţii dense. Cisternă cu etanol, răsturnată în Mehedinţi

Infotrafic. Trei maşini s-au ciocnit pe Autostrada Soarelui din cauza ceţii dense. Cisternă cu etanol, răsturnată în Mehedinţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
24 Oct 2010   •   10:56

Două maşini s-au răsturnat, după o ciocnire în lanţ pe autostrada A2. Trei autoturisme au fost implicate în accident. Cel mai probabil, accidentul s-a produs din cauza ceţii şi a vitezei.

Potrivit lui Paul Ulieru de la Centrul Infotrafic, circulaţia rutieră, în zona Cernavodă, unde s-a produs accidentul, se desfăşoară normal pe ambele sensuri.

Comisarul Ulieru a adăugat că nu există răniţi, iar traficul rutier pe calea 1 a Autostrăzii A2 a fost deviat timp de aproximativ 30 de minute pe DN 3 Fundulea-Lehliu Gară.

De asemenea, circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur sens, duminică dimineaţă, după ce a fost blocată mai multe ore, pe DN6, între Drobeta Turnu Severin şi Craiova, în urma răsturnării unei cisterne încărcate cu etanol al cărui şofer nu a observat pe partea dreaptă a drumului o autoutilitară staţionată.
   
Accidentul s-a petrecut, sâmbătă noapte, în jurul orelor 3. 30, pe DN6, în judeţul Mehedinţi, în localitatea Argineşti, informează Mediafax.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Andreea Dobre, un şofer bulgar care conducea o autocisternă încărcată cu etanol nu a observat că pe partea dreaptă a sensului de mers staţiona o autoutilitară şi l-a lovit.
   
"În urma accidentului cisterna s-a răsturnat. Pentru că prezenta scurgeri şi exista pericol de explozie circulaţia a fost oprită", a mai spus Dobre.
   
La faţa locului, au ajuns 21 de pompieri din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi care au securizat zona şi au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru a spăla carosabilul şi pentru a elimina pericolul producerii unei explozii.
   
Şeful Centrului Operaţional al ISU Mehedinţi, căpitanul Liviu Borugă, a declarat că o altă autospecială de descarcerare l-a scos din cabina cisternei pe şoferul bulgar, care a fost transportat la Spitalul Judeţean cu mai multe traumatisme.
   
Potrivit aceleiaşi surse, intervenţia de curăţare a carsabilului de etanol (alcool etilic rafinat) a durat aproximativ trei ore.

Cisternă cu etanol răsturnată


   

×
Subiecte în articol: accident autostrada Soarelui cisterna ISU
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close