Antena 3 CNN Economic Auto Maşinile electrice, cele mai populare la salonul auto SAB

Maşinile electrice, cele mai populare la salonul auto SAB

Maşinile electrice, cele mai populare la salonul auto SAB
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
09 Oct 2011   •   22:46

Consumă puţin, dar au şi preţuri pe măsură. Noile sisteme de reducere a consumului de carburanţi ridică preţul automobilelor. Românii şi-ar dori astfel de maşini, dar puţini sunt cei care îşi permit să plătească diferenţa.

La târgul auto, cele mai populare maşini cu un consum redus sunt cele care circulă pe benzină sau motorină.

Cam atât costă şi un hibrid, o maşină care circulă cu două motoare: unul pe GPL şi unul electric. Este economică, dar şi cu peste 30% mai scumpă decât acelaşi model, care funcţionează pe benzină.

Este un consum la jumătate faţă de un motor pe bezină. Dealerii spun că pentru a circula 400 de kilometri, o maşină pe benzină are nevoie de un plin în valoare de 280 de lei.

O maşină cu un motor electric trebuie încărcată de două ori şi jumătate pentru aceeaşi distanţă, dar costul nu depăşeşte 30 de lei. Maşina electrică este însă şi mai scumpă: peste 30.000 de euro. Românii vor economie, dar fără mari investiţii.

Pentru că maşinile electrice sau hibride sunt mult mai puţin poluante, au fost incluse din acest an şi în programul Rabla. Veţi primi 2 tichete valorice la cumpărerea unei maşini hibrid şi 4 astfel de tichete în cazul achiziţionării unui autoturism cu motor electric, dacă daţi la casat maşina veche. Şi chiar dacă nu aveţi o rablă, tot veţi primi unele reduceri.

×
Subiecte în articol: masini electrice
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close