Antena 3 CNN Economic Auto Maşinile electrice poluează, din cauza energiei folosite pentru producerea lor şi nu numai. Vezi cum

Maşinile electrice poluează, din cauza energiei folosite pentru producerea lor şi nu numai. Vezi cum

Maşinile electrice poluează, din cauza energiei folosite pentru producerea lor şi nu numai. Vezi cum
06 Sep 2011   •   12:13

Maşinile electrice au început să facă parte din peisajul auto al întregii planete moderne. Ele sunt promovate de cele mai multe ori ca fiind soluţia eco pentru problemele cu poluarea - zero emisii, dar oare şi zero poluare?

Ei bine şi ele poluează, potrivit Green Report. Nu doar prin acumulatorii care înmagazinează energia electrică necesară motorului electric, ci şi prin energia însăşi. Adică până să ajungă în acumulator, ea trebuie produsă undeva, şi anume în centrala pe cărbuni. Deocamdată, aceasta este principala sursă de energie a omenirii.

Iar maşinile convenţionale, cu motor cu ardere internă, sunt din ce în ce mai puţin poluante datorită inovaţiilor tehnologice şi a normelor impuse de Uniunea Europeană.Prin urmare, dacă o persoană dispune de banii necesari, ce ar trebui să aleagă: o maşină electrică sau una pe benzină/motorină. Cât poluează una şi cât cealaltă?

Dar să o luăm cu începutul. Energia pe care o foloseşte o maşină electrică la noi în ţară, spre exemplu, provine din mai multe surse. În procente ar fi cam aşa:

41,6% - cărbune
5,8% - gaze + păcură
18,4% - nucleară

Citeşte mai multe pe Green Report.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close