Antena 3 CNN Economic Auto Ministrul Finanțelor anunță plafonarea RCA pentru șase luni: ”Va duce la o echilibrare a pieței de asigurări”

Ministrul Finanțelor anunță plafonarea RCA pentru șase luni: ”Va duce la o echilibrare a pieței de asigurări”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, anunță limitarea prețului la polițele RCA pentru șase luni, la un preț de referință stabilit de către ASF. Măsura ”va duce la o echilibrare a pieței de asigurări”, susține ministrul.

Ministrul Finanțelor anunță plafonarea RCA pentru șase luni: ”Va duce la o echilibrare a pieței de asigurări”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    18 Feb 2022   •   16:07

„Împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și în discuțiile avute cu transportatorii, am decis să promovăm un act prin care să limităm pentru șase luni prețurile la polițele RCA, la un preț de referință stabilit de către ASF. Preț care va duce la o echilibrare a pieței de asigurări, dar și la un grad de suportabilitate mai ridicat al cetățenilor și mai ales al transportatorilor. Proiectul de act normativ va fi ridicat astăzi în transparență decizională și sper ca în cel mai scurt timp să fie adoptat de guvern.”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Anunţul proiectului pregătit de Guvern vine în contextul în care transportatorii au anunţat, astăzi, că vor protesta din cauza preţurilor imense de la RCA, dar şi din cauza costurilor pentru combustibil.

Citeşte şi: Preţurile la asigurările RCA vor fi limitate | Guvernul pregăteşte o hotărâre

Decizia vine după ce, în ultimele luni, din cauza falimentului City Insurance, care avea aproximativ trei milioane de poliţe de asigurare RCA, preţurile au explodat.

Între timp, preţurile asigurărilor RCA s-au majorat de trei ori.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close