Antena 3 Economic Auto „Oricât de SF ar suna, maşinile care se conduc singure sunt pe cale de apariţie”. Anunţul făcut de Nissan

„Oricât de SF ar suna, maşinile care se conduc singure sunt pe cale de apariţie”. Anunţul făcut de Nissan

28 Aug 2013   •   20:03
„Oricât de SF ar suna, maşinile care se conduc singure sunt pe cale de apariţie”. Anunţul făcut de Nissan
Sursa foto: Foto: itechbook.net
Producătorul auto japonez Nissan, lider pe piaţa vehiculelor electrice cu modelul Leaf, intenţionează să scoată pe piaţă maşini autonome, până în 2020, relatează Bloomberg.

"Vom fi capabili să aducem pe piaţă vehicule complet autonome, la un preţ accesibil, până în 2020", a precizat Andy Palmer, vicepreşedinte executiv al Nissan.

Nissan doreşte să devină lider pe segmentul maşinilor care se conduc singure, prin crearea de sisteme electronice capabile să prevină accidentele şi rănirile.

Respectivele sisteme pot reduce şi blocajele în trafic, prin reorientarea vehiculelor, ceea ce ajută la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Palmer a explicat că tehnologia necesară automobilelor autonome există deja, inclusiv sistemul de navigaţie şi direcţia electronică, iar senzorii şi tehnologia de monitorizare a drumului sunt în fază de rafinare.

"Tehnologia maşinilor autonome există deja. Oricât de ştiinţifico-fantastic ar suna, maşinile care se conduc singure, nu se ciocnesc niciodată şi reduc aglomeraţia în trafic sunt pe cale de apariţie", a declarat Karl Brauer, analist la Kelley Blue Book.


×
Subiecte în articol: Nissan masini electrice

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close