Antena 3 CNN Economic Auto Poliţia Rutieră vrea să introducă permisele pentru scutere datorită numeroaselor accidente grave

Poliţia Rutieră vrea să introducă permisele pentru scutere datorită numeroaselor accidente grave

Poliţia Rutieră vrea să introducă permisele pentru scutere datorită numeroaselor accidente grave
Sursa foto: accident scuter
27 Mai 2009   •   22:07

Poliţia Rutieră vrea să întroducă permisele pentru scuterişti. Motivul? Numeroasele accidente cu morţi şi răniţi din această perioadă. În ultimele două nopţi, în Bucureşti a avut loc cel puţin câte un accident în care au fost implicaţi scuterişti. Ultimul s-a soldat cu moartea unui tânăr care a lovit cu scuterul o maşină staţionată.

Accidentul s-a produs înainte de miezul nopţii. Grăbit, bărbatul de 29 de ani şi-a luat prietena şi a plecat să facă rost de nişte bani.

?A jucat barbut cu noi şi a plecat. A zis că face rost de bani, asta a fost toată treaba?, a declarat prietenul victimei.

Niciunul dintre tinerii de pe scuter nu purta cască. Cel care se afla la ghidonul scuterului a accelerat la maxim, a făcut slalom printre maşini, dar nu a fost atent la semafor. A frânat prea târziu şi n-a mai putut să evite impactul.

?Este un accident produs pe fondul vitezei. A lovit autoturismele care se aflau oprite în coloană. Recomandăm scuteriştilor să conducă prudent, pe banda 1 de circulaţie aşa cum spune legea şi să poarte cască?, a declarat Gabriel Burcă, Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti.

Două ambulanţe au ajuns imediat la locul accidentului. Tânărul de 29 de ani a murit pe loc, iar iubita lui de 20 de ani a fost transportată în stare gravă la spital.

?Conducea de mai bine de 5 ani. N-a avut niciun accident, nicio zgârietură, nimic!?, spun rudele victimei. ?Era un băiat liniştit, cel mai liniştit?, a declarat şi unul dintre prietenii victimei.

În urmă cu două seri, alţi doi tineri au fost grav răniţi după ce scuterul pe care se aflau s-a ciocnit frontal cu o maşină care nu le-a acordat prioritate. Şefii Poliţiei se gândesc să introducă permisul de conducere pentru scutere.

Observator

×
Subiecte în articol: Poliţia Rutieră
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close