Antena 3 CNN Economic Auto Poliţia Rutieră vrea sancţionarea şoferilor agresivi în trafic

Poliţia Rutieră vrea sancţionarea şoferilor agresivi în trafic

Poliţia Rutieră vrea sancţionarea şoferilor agresivi în trafic
06 Apr 2010   •   17:44

Poliţia Rutieră vrea să îi sancţioneze pe şoferii agresivi şi să îi lase un an fără carnet de conducere. Este vorba despre acei conducători auto care depăşesc repetat, frânează brusc şi fac slalom printre maşini. Proiectul Legii Circulaţiei este la Parlament şi are termen limită de adoptare până în luna mai.

Pe lângă înjurături, semne obscene şi lovituri, prin noua Lege a Circulaţiei urmează să fie pedepsite şi depăşirile repetate urmate de frânarea bruscă intenţionată. Deocamdată, poliţiştii trebuie să găsească o de­finiţie pentru "agresivitate", deoarece, după cum spune chiar şeful Poliţiei Lucian Diniţă, nicio ţară din lume nu are o astfel de pre­vedere.

O altă problemă legată de sancţionarea conducătorilor auto agresivi ţine de posibilitatea dovedirii faptei în instanţă. Poliţiştii vor ca şoferii care se bat în trafic, pe lângă sancţiunile de ordin penal, să rămână şi fără carnet de conducere un an de zile.

Sancţionarea şoferilor agresivi este urmărită şi de senatorul PDL Iulian Urban în noul proiect depus la Parlament. Urban vrea aplicarea amenzilor în funcţie de venitul şoferilor, dar şi introducerea cazierului auto.

Conform evidenţelor de la Poliţia Rutieră, anul trecut au fost cinci sesizări cu privire la agresiuni fizice în trafic, iar anul acesta sunt deja trei plângeri.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Poliţia Rutieră trafic violenta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close