Antena 3 CNN Economic Auto Program de car-sharing pentru mașini electrice, lansat la Paris

Program de car-sharing pentru mașini electrice, lansat la Paris

Program de car-sharing pentru mașini electrice, lansat la Paris
Sursa foto: Foto: Telegraph.co.uk
05 Dec 2011   •   12:52

La Paris se lansează, luni, un program de car-sharing pentru mașini electrice, asemănător cu cel de biciclete, deja implementat. Autoritățile franceze încearcă prin acest program să reducă poluarea din oraș, inclusiv cea acustică.

Programul se numește Autolib` și se bazează pe schema deja existentă de bike-sharing, din Paris. Paris-ul susține că programul său este cel mai mare de acest fel din lume, cu 250 de vehicule disponibile de astăzi, 2.000 fiind așteptate vara viitoare și alte 3.000 în următorii doi ani, relatează Telegraph.co.uk.

Bluecar, mașina folosită în program, este o compactă cu patru locuri, rezultată în urma unei colaborări cu compania italiana de design auto Pininfarina și grupul francez Bollore, care a furnizat acumulatorii litiu metal polymer, ce alimentează mașina.

Pentru închiriere, utilizatorii vor avea nevoie de un act de identitate, permis de conducere și un card de credit. Se pot înscrie online și apoi ridica mașina din 40 de centre din oraș.

Pentru o zi de închiriere, șoferii trebuie să plătească 10 euro, 15 pentru o săptămână și 144 pe an. În afara acestor taxe, se mai percepe o sumă de patru – nouă euro pe oră, în funcție de planul ales pentru închiriere. De asemenea, în cazul unui accident, utilizatorului i se va reține automat, de pe cardul de credit, suma necesară reparațiilor. 

×
Subiecte în articol: masini electrice paris poluare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close