Antena 3 CNN Economic Auto Culoarea mașinilor cu cele mai mici șanse de a fi implicate în accidente rutiere

Culoarea mașinilor cu cele mai mici șanse de a fi implicate în accidente rutiere

Un studiu realizat de Societatea Producătorilor și Comercianților de Automobile (SMMT) a arătat care este culoarea mașinilor cu cele mai mici șanse de a fi implicate în accidente rutiere.

Culoarea mașinilor cu cele mai mici șanse de a fi implicate în accidente rutiere
Sursa foto: Getty Images | Christopher Furlong / Staff
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   14:00

Studiul a arătat că preferința britanicilor pentru mașinile gri a fost confirmată din nou, stabilindu-se ca alegere principală pentru al șaselea an consecutiv.

Cu toate acestea, rezultatele studiului aduc o surpriză pentru mulți șoferi, deoarece s-a constatat că mașinile gri nu sunt cele mai expuse la riscul de accidente.

Conform datelor colectate și analizate de SMMT, mașinile de culoare maro sunt cele mai susceptibile de a fi implicate în accidente rutiere, cu un impresionant procent de 51% dintre vehiculele verificate pe platforma lor având înregistrări de daune.

Mașinile galbene au ocupat locul doi în clasamentul celor mai predispuse la accidente, conform studiului. Aproximativ 50,6% dintre vehiculele galbene verificate pe carVertical au avut înregistrări de daune. 

Culoarea roșie a mașinilor s-a clasat pe locul trei în ceea ce privește predispunerea la accidente, cu 49,8% dintre vehiculele verificate având înregistrări de daune. Aceasta este o culoare populară pentru mașinile sport, care sugerează viteză și risc.

Mașinile albe și cele gri au fost considerate cele mai puțin susceptibile de a fi implicate în accidente, cu 44,5% respectiv 44,7% dintre vehiculele verificate având înregistrări de daune.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close