Antena 3 CNN Economic Auto Tesla Motors primeşte fonduri pentru producţia supermaşinii electrice

Tesla Motors primeşte fonduri pentru producţia supermaşinii electrice

Tesla Motors primeşte fonduri pentru producţia supermaşinii electrice
04 Noi 2008   •   16:19

Situaţia companiei Tesla Motors, producătorul auto al celebrei supermaşini electrice, capabilă să se bată de la egal la egal cu Porsche şi Ferrari, se ameliorează, după problemele financiare cu care s-a confruntat în ultima perioadă, pe fondul crizei economice globale.
Astfel, Tesla Motors au anunţat că au primit o finanţare de 40 de milioane de dolari pentru a continua producţia de serie a roadsterului electric, anunţă Automotive News. Potrivit fondatorului companiei americane, Elon Musk, o mare parte dintre fonduri au venit din partea unor investitori, iar cei 40 de milioane de dolari sunt mai mult decât au nevoie, dar au dorit să se asigure că există suficiente rezerve de bani pentru a continua producţia.

Doar 50 dintre cele 1200 de roadstere comandate au fost livrate până în prezent, compania fiind la un pas de dezastru financiar datorită problemelor pe care le-au avut cu furnizorii şi a întârzierii producţiei. Tesla Motors a fost nevoită recent să concedieze aproape o treime din personal, să-şi închidă birourile din Michigan şi să amâne producţia sedanului Model S, pentru a ţine costurile sub control.

Fotografii: Worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: finantare fonduri
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close