Antena 3 CNN Economic Auto Grupul Volkswagen, acuzat de evaziune fiscală în Germania

Grupul Volkswagen, acuzat de evaziune fiscală în Germania

Grupul Volkswagen, acuzat de evaziune fiscală în Germania
de S.T.    |    24 Noi 2015   •   17:30
Procurorii din Braunschweig (Germania) au deschis o nouă investigație privind evaziunea fiscală, după ce grupul german Volkswagen a recunoscut că a manipulat datele privind emisiile poluante, transmit Bloomberg și Reuters.

În 3 noiembrie, VW a admis că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de mașini, mărcile VW, Seat, Skoda și Audi, vândute în Europa. Aceste dezvăluiri privind economia de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon, care, conform VW, reprezintă un risc economic evaluat la aproximativ două miliarde de euro, au adâncit criza cu care se confruntă grupul german. Suma include și plățile către guverne pentru veniturile lipsă din taxe.

În Germania, șoferii plătesc taxe mai reduse dacă dețin mașini cu un nivel al emisiilor mai scăzut. Echiparea mașinilor VW cu softul care permite mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale, ar putea determina autoritățile germane să solicite companiei să ramburseze veniturile fiscale pierdute în urma utilizării softului.

×
Subiecte în articol: volkswagen evaziune fiscala Germania
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close