Zeci de indicatoare ale Poliţiei Rutiere vor semnala PUNCTELE MORTALE pe DN 1 şi DN 7

de A.M.P    |    27 Mar 2012   •   12:58
Zeci de indicatoare ale Poliţiei Rutiere vor semnala PUNCTELE MORTALE pe DN 1 şi DN 7 Foto arhiva gandul.info

Zeci de panouri ale Poliţiei Rutiere vor indica şoferilor pe DN 7 şi DN 1 punctele negre unde s-au înregistrat de-a lungul vremii cele mai multe accidente de circulaţie soldate cu mii de victime, informează Mediafax.
   
Cele câteva zeci de panouri vor semnaliza aşa numitele puncte negre unde, într-o perioadă de cinci ani consecutiv, s-au înregistrat minimum zece accidente grave de circulaţie, soldate cu cel puţin zece persoane decedate sau rănite grav.
   
Astfel, punctul negru reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru în care au avut loc asemenea evinimente rutiere.
   
Conform statisticilor Poliţiei Rutiere, la nivel naţional au fost inventariate 138 de puncte negre în care s-au înregistrat 1.517 accidente grave soldate cu decesul a 569 de persoane şi rănirea gravă a altor 1.369.
   
Conduita recomandată şoferilor la vederea indicatorului punct negru, semnalizat printr-un triunghi alb cu marginile roşii având în mijloc o bulină neagră, este reducerea vitezei de deplasare, sporirea atenţiei şi evitarea efectuării oricăror manevre riscante.
   
Cele 40 de panouri vor avea dimensiunea de 2,5 metri lungime şi 1,2 metri lăţime şi au o suprafaţă reflectorizantă galbenă, pe ele fiind evidenţiat simbolul de punct negru şi mesajul "Atenţie, zonă cu risc ridicat de accidente 1,0 km".
   
Din punctul de vedere a distribuţiei punctelor negre cele mai multe sunt pe DN1 respectiv 37, DN 2 21 de puncte negre, DN7 cu 16 puncte negre, acestea urmând să fie evidenţiate în teren.
   
Motivaţia dată de Poliţia Rutieră pentru amplasarea panourilor cu caracter preventiv pe DN7 şi DN1 este că aceste drumuri constituie principalele sectoare ale culoarului 4 Pan-European care asigură legătura punctelor vestice de frontieră cu porturile Mării Negre.
   
De asemenea, valorile traficului pe aceste drumuri ating cifre însemnate.
   

Parteneri
x close