Antena 3 CNN Economic Avantajele și dezavantajele unui penthouse: este această achiziție potrivită pentru tine?

Avantajele și dezavantajele unui penthouse: este această achiziție potrivită pentru tine?

Conform chiar definiției, un penthouse este un apartament amplasat de obicei la ultimul etaj al unei clădiri înalte, ce beneficiază de o priveliște spectaculoasă asupra tuturor împrejurimilor.

Avantajele și dezavantajele unui penthouse: este această achiziție potrivită pentru tine?
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    25 Noi 2023   •   17:19

Spre deosebire de un apartament obișnuit amplasat la oricare alt etaj, un penthouse are, în general, dimensiuni mult mai generoase, un design interior deosebit, finisaje atent alese, precum și acces la terase spațioase sau chiar piscine private.

Din punct de vedere imobiliar, un penthouse se distinge prin valoarea sa ridicată. În cele ce urmează, vei afla care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale unui penthouse, precum și dacă o astfel de achiziție este potrivită pentru tine.

Avantajele unui penthouse

Este clar faptul că un penthouse este un tip de locuință râvnit și extrem de popular la momentul actual. Numai gândul unei seri petrecute împreună cu prietenii pe terasă sau chiar al unei petreceri organizate în incinta acestuia pot convinge un doritor.

Totuși, avantajele nu se rezumă doar la aspectul social. Iată câteva exemple pe care sigur vei dori să le iei în considerare:

  • Priveliști spectaculoase - fiind situat la înălțime și, adesea, cu acces către mai multe direcții, un penthouse îți oferă o perspectivă unică asupra împrejurimilor;

  • Intimitate - la ultimul etaj, unde se regăsește un penthouse, vei avea, în mod normal, mai puțini vecini în jurul tău; acest fapt nu doar că îți oferă senzația de mai mult spațiu pentru tine, ci vei simți și o intimitate apropiată cu cea a unei case izolate;

  • Confort - o locuință de acest tip are, de obicei, finisaje și dotări de cea mai bună calitate; astfel, beneficiezi de materiale de calitate și tu, la rândul tău, vei opta mai mult ca sigur pentru un design interior cu bun-gust, un mobilier modern și electrocasnice potrivite;

  • O investiție profitabilă - datorită avantajelor menționate anterior, un penthouse are o valoare mai mare pe piață decât un apartament situat la oricare alt etaj; astfel, fie că este vorba despre o închiriere sau o revânzare, vei putea obține un preț avantajos.

Fie că este vorba de un penthouse în capitală, în alte orașe mari sau chiar în zone mai retrase unde au fost construite clădiri moderne, acest tip de real estate este întotdeauna unul interesant: real estate Bucharest, Cluj, Brașov, Iași, împrejurimi.

Dezavantajele unui penthouse

Nimic în viață nu este perfect, oricât de aproape ar părea că se situează de un astfel de ideal. Un penthouse nu reprezintă o excepție, astfel că este bine să fii conștient și de aspectele mai puțin dorite ale unei astfel de locuințe:

Prețul ridicat - un penthouse are aproape întotdeauna un preț semnificativ mai mare decât cel al unui apartament obișnuit; astfel, înainte de a achiziționa un astfel de apartament, trebuie să te asiguri că este accesibil pentru tine.

Costuri suplimentare mai mari - ca proprietar al unui penthouse, vei cotiza mai mult la întreținere și, totodată, vei avea facturi mai mari (ca urmare a unei suprafețe crescute ce trebuie încălzită, răcită etc.).

Expunere mai mare la fenomenele meteorologice – întrucât te vei afla la ultimul etaj, vei resimți mai intens ploaia, zăpada, vântul și căldura.

Este un penthouse o achiziție potrivită pentru tine?

Alegerea unei locuințe tip penthouse poate ține atât de factori subiectivi (preferințele personale față de avantajele acestui apartament), precum și factori practici (bugetul de care dispui, costurile ulterioare pe care ți le poți permite).

Nu uita să te informezi întotdeauna atât despre avantajele, cât și dezavantajele unui penthouse înainte de a-l achiziționa. De asemenea, nu ezita să efectuezi vizite până îl găsești pe cel care se potrivește cel mai bine preferințelor tale.

În concluzie, o locuință tip penthouse are farmecul său datorită priveliștilor deosebite de care te poți bucura, a designului interesant și, totodată, confortului sporit. Totuși, o astfel de achiziție implică și costuri inițiale și de întreținere mai mari, precum și alte potențiale inconveniente. Astfel, este necesară o evaluare atentă a nevoilor și posibilităților tale personale înainte de a lua o decizie finală.

×
Subiecte în articol: penthouse One United Properties
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close