Antena 3 CNN Economic Avertisment de la Cotroceni: Criza din energie, mai gravă ca pandemia

Avertisment de la Cotroceni: Criza din energie, mai gravă ca pandemia

Consilierul preşedintelui pe probleme economice susţine că această criză energetică din România este mai gravă decât pandemia.

Avertisment de la Cotroceni: Criza din energie, mai gravă ca pandemia
Sursa foto: Virgil Popescu/Facebook
de Mădălina Mihalache    |    11 Feb 2022   •   16:57

Potrivit unor surse, premierul Nicolae Ciucă i-a dat un ultimatum ministrului Energiei pentru a veni cu o soluţie pentru facturile uriaşe până săptămâna viitoare.

De asemenea, ar putea exista o discuţie despre posibila înlocuire a lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei.

De două sătămâni, social-democraţii susţin că şi-au pierdut răbdarea şi că nu au indentificat nicio măsură luată de Virgil Popescu pentru rezolvarea crizei din energie. 

Acum vedem că şi premierul Nicolae Ciucă îi dă un ultimatum lui Virgil Popescu, un termen limită, până săptămăna viitoare, să vină şi să prezinte soluţiile în şedinţa coaliţiei de guvernare. 

Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul ia în calcul să nu mai prelungească legea compensaţiilor după data de 1 aprilie, pentru că asta ar însemna să se taie din bugetul investiţiilor. Doar două luni înseamnă trei miliarde de lei, bani alocaţi pentru investiţii.

Astfel, această măsură nu mai este luată în calcul. Din informaţiile noastre, PNL nu îşi doreşte să fie un preţ reglementat pe piaţa din energie. În tot acest timp, social-democraţii insistă cu revenirea la o piaţă reglmentantată după  data de 1 aprilie.

De asemenea, surse din cadrul coaliţiei de guvernare spun că reducerea TVA la 5%, ceea ce îşi doreşte premierul şi cei din PNL, este o măsură mult prea mică, este insuficientă pentru a rezolva toată această criză a energiei.

Prin urmare, săptămâna viitoare va fi o şedinţă tensionată a coaliţie de guvernare. Şedinţa a fost amânată această săptămână, pentru că Virgil Popescu nu avea soluţiile pe care să le prezinte în cadrul coaliţiei de guvernare.

PSD spune că dacă măsurile pe care le va lua Virgil Popescu nu sunt menite să rezolve criza din energie, atunci ar trebuie să fie pusă în discuţie şi schimbarea lui din funcţia din ministru al Energiei.

Citiţi şi: Virgil Popescu: "Și eu las luminile aprinse în camera din care ies. Apoi îmi aduc aminte și tot nu mă duc să le sting"
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close