Antena 3 CNN Economic O altă fabrică românească riscă falimentul din cauza statului. Combinatul chimic Azomureș suspendă producția din nou

O altă fabrică românească riscă falimentul din cauza statului. Combinatul chimic Azomureș suspendă producția din nou

Combinatul chimic Azomureș din Târgu Mureș este o altă fabrică românească, aflată pe marginea prăpastiei. Azomureș își suspendă producția din nou, conducerea reclamând că autoritățile nu au un angajament strategic clar.

O altă fabrică românească riscă falimentul din cauza statului. Combinatul chimic Azomureș suspendă producția din nou
Sursa foto: Facebook | Azomures
de Ioana Mircea    |    08 Dec 2023   •   13:00

Combinatul chimic Azomureș dinTârgu Mureș este un producător român de îngrășăminte. Conducerea instituției a anunțat în cadrul unui comunicat că este nevoită să suspende din nou producția de amoniac și îngrășăminte, în luna decembrie.

Combinatul reclamă "lipsa unui angajament strategic clar din partea autorităților”. Compania susține că, de la reluarea producției în octombrie, costurile cu gazele naturale au crescut cu aproape 40%, fără ca asta să aibă legătură cu conflictul din Fâșia Gaza.

Citește și: Unica fabrică de ciocolată românească și-a cerut insolvența. Care este motivul

"Statul român are la dispoziție diverse pârghii de sprijin pentru marea industrie care decurg din propriile resurse energetice, ceea ce este o diferență cheie față de UE în general – dar din păcate nu le folosește.

Drept urmare, chiar dacă celelalte țări producătoare de gaze din lume construiesc noi fabrici de îngrășăminte și alte state membre au pus în aplicare pachete de miliarde de euro în ultimii ani pentru a se asigura că industriile mari continuă activitatea de producție, în România, Azomureș – ultima companie de acest gen – se luptă pentru a rămâne operațională”, a subliniat Josh Zacharias, directorul general al Azomureș, potrivit economedia.ro.

×
Subiecte în articol: fabrica Azomureș Târgu Mureș
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close